Grillar

För vissa så är grillsäsongen en kulinarisk upplevelse medan andra inte funderar så mycket på hur man kan få en stek att smaka på ett eller annat vis med en specifik grill. Vi finner grillar av alla storlekar och det är inte svårt att finna den modell som kommer att passa de egna behoven bäst. Faktum är att enkla kolgrillar kan ge minst lika fin grillupplevelse som moderna gasolgrillar. Det viktigaste är att man förstår hur man ska hantera detta instrument och hur man tar hand om det så att det förblir fräscht att använda flitigt och under många års tid.

God design på grillar

När man talar om grillar så kan man mena lite olika sak. Det finns ju till exempel smörgåsgrillar som man använder sig av inomhus för att få toast som påminner om den som man kan beställa in på fina restauranger. När man väljer bordsgrillar så får man en kompakt design som man kan ställa upp på ett bord och som kan passa bra när man inte har så mycket utrymme på en balkong eller terrass.

Vill man använda sig av elgrillar så måste det finnas uttag som är säkra att använda. Det här är också en typ av grill som man kan använda sig av inomhus, men man måste förstås betänka hur man ventilerar för kött och grönsaker som lagas på detta vis kan leda till en hel del matos som man inte vill få in i huset. Detta även om många kan hålla med om att doften av grillad mat kittlar härligt i näsborrarna.

Om du vill använda dig av indirekt grillning som ger verklig BBQ känsla så är rökar ett bra val. De ser lite ut som robotar men är alls inte svåra att använda sig av. Det är bara att följa instruktionerna för en ljuvlig måltid utomhus i goda vänners sällskap.

Bättre grillning med viktiga tillbehör

Men det är inte bara saker som att satsa på smarta inbyggnadsgrillar eller detaljer som gör det möjligt att grilla större bitar med snurreffekt som får betydelse för hur väl man lyckas med grillningen. Många gånger så kommer de grilltillbehör man har att avgöra hur gott det blir. Man måste till exempel ha bra grillspett som har en bra form, och som är lätta att använda utan att bränna sig.

Med grillredskap som är rostfria så kan man på ett fräscht sätt plocka kött och grönsaker från grillen och lägga dessa på serveringsfat eller enskilda tallrikar. För marineringen så kan man använda sig av en maskin som ser till att köttbitar marineras ordentligt och på ett jämnt sätt. Det är helt klart något som kan påverka smaken. Man kan också vilja ha termometer för att kolla att köttet verkligen är redo innan man plockar av det.

Rengöring är också något att betänka. Det finns moderna grillar med inbyggd rengöringseffekt. Men man får för det mesta ändå räkna med att jobba med en bra stålborste då och då för att få bort fettavlagringar och se till att grillen fortsatt är hygienisk att använda sig av.

Pris
18 kr68 899 kr
Märken (197)
Färger (17)

Visar 2 291
Totalt 2 291

Severin Sevo Gts Elgrill 3000W

Severin
Elgrillar

Severin Multigrill 800W

Severin
Grillar