Dammsugare

När man ska göra rent i ett hem med trägolv så finns det egentligen bara en metod. Det är dammsugning som gäller för man kan inte gärna utsätta trä för vatten som då man skurar. Men det är inte bara trägolv som mår bra av att man dammsuger. Luften i ett hem blir bättre då man med jämna mellanrum ser till att möbler, mattor och hyllor blir fria från damm och smuts. Även våtutrymmen kan städas med hjälp av våtdammsugare som inte förstörs av vatten.

Dammsugare med eller utan påse

Den klassiska dammsugaren har en påse som man byter ut då den är full. Men idag så behöver man inte längre köpa nya påsar. Det finns modeller som har påsar av tyg som man kan tvätta och så finns det plastbehållare som man helt enkelt tömmer och sköljer av. Det här är mycket praktiskt och spar både tid och pengar. Dessa dammsugare ser ut ungefär som alltid med en del som rullar på hjul och så en slang som man kan fästa olika munstycken på.

Viktigt att få rätt sugkraft

Det man måste tänka på är att en dammsugare kan se hur bra ut som helst men om den inte har så stor sugkraft så kanske den inte ens får upp smulorna från soffan. Man ska inte behöva vrida till full effekt för att kunna dammsuga på ett normalt sätt. Den ska man kunna spara till tillfällen då man verkligen behöver lite mer kraft. Sedan så är det ju förstås så att man måste skilja mellan vanliga modeller och grovdammsugare som klarar mycket mer och passar bra i industrilokaler, och där man har stora smutspartiklar som man behöver suga upp.

Handdammsugare för bilen

Bilen ska också dammsugas då och då. Det kan man lätt göra med en handdammsugare. Den här varianten är inte alltid så kraftfull men den bör räcka bra i mindre utrymmen om man ser till att använda den ofta. Om det blir för hårt smutsat så kanske man måste städa med den vanliga husdammsugaren eller lämna in bilen för en professionell städning som inkluderar tvätt av säten och mattor.

Centraldammsugare för enklare dammsugning

Det finns centralsystem som gör det möjligt att enbart koppla dammsugarslangen till en vägg och sedan städa i rummet. Det här är ett spännande sätt att städa på. Man installerar ofta centraldammsugare i större hem där man kan tjäna på att inte behöva dra omkring med en dammsugare som kan vara tung och otymplig. Så snart som man sätter slangen till hålet i väggen så drar sugeffekten igång och det som man suger upp samlas på en central plats. Det här är mycket smidigt men det är viktigt att man skaffar ett riktigt bra system med kraft så att man kan städa ordentligt.

Ännu lättare är att låta robotdammsugare ta hand om jobbet. De kommer att köra runt på egen hand och känner av möbler varpå de byter kurs. Robotdammsugaren är verkligen kanon för golven men den behöver kompletteras med ett annat alternativ för möbler och platser där roboten inte kommer åt.


Visar 781
Totalt 781

Bosch Easyvac 12V Power Tools

Bosch
Dammsugare