Robotdammsugare

Numera så kan man få rena golv utan att själv göra jobbet eller betala någon annan för det. Robotdammsugaren har några år på nacken och tekniken har finslipats. Det här är en metod som till skillnad från vanliga dammsugare och handdammsugare inte kräver att man själv går omkring och suger upp damm och smuts. Med sensorer så kan robotdammsugare att känna av möbler och annat som finns i rummet och de kan röra sig korrekt mellan olika rum. Det går också att programmera detta redskap så att det kan fortsätta även efter ett tillfälligt avbrott på grund av urladdade batterier.

Robotdammsugare med hög sugförmåga

Det kanske viktigaste med alla typer av dammsugare, våtdammsugare som grovdammsugare, är att de måste ha hög sugförmåga. Lägre sugförmåga ger ofta ett lägre pris men det är det sällan värt. Om robotdammsugaren ska göra ett bra jobb så måste den suga på ett maximalt sätt. Det här ska man alltid tänka på då man väljer märke och modell.

Det bästa sättet att ta reda på om en viss modell är bra är att rådgöra med andra verkliga användare i forum online. När man pratar med helt vanliga människor som använder robotdammsugaren så får man veta sanningen om den.

Fyrkantiga modeller klarar hörnen

Det var länge så att man inte kunde suga upp damm i hörn och omkring möblers ben ordentligt. Nu kan du välja fyrkantiga modeller som kommer åt i hörnen. De kan röra sig tätt längsmed väggar och möbler så att du slipper gå efter med trasa och manuell dammsugare. Man kan också få moppeffekt. Då kommer robotdammsugaren att avsluta jobbet med att moppa golvet. Det gör att det verkligen blir rent, och allt detta kan ske då man gör annat som till exempel att man är på jobbet.

Ett litet tips är att faktiskt inte vara hemma när robotdammsugaren jobbar. Om den har god sugeffekt så kommer den också att vara rätt så högljudd och det är inte alltid så trevligt. Programmera den så att den jobbar då du är på jobbet, tränar eller gör något annat på annan plats.

Mindre damm i rummet med filter

Dammsugning kan leda till att damm virvlar upp i luften och så är det också när en robot gör jobbet. För den som är dammallergiker så är detta jobbigt. Det man kan göra är att använda smarta filter som samlar upp de irriterande partiklarna under själva dammsugningen. Det här är faktiskt något som bidrar till bättre luft i hemmet och det är bra för alla som bor där.

Man kan spara mycket tid med hjälp av roboten

Även om det kommer att finnas platser som man måste städa för hand så går det inte att jämföra med den tid som det tar att dammsuga ett helt hem som vanligt. Ju större golv man har ju tydligare blir detta. Tiden som man hade lagt på dammsugningen kan man lägga på annat, och dessutom så städar man oftare när det är en robot som tar hand om detta moment. Hemmet blir alltså en trevligare plats att vistas på utan att man behöver svettas eller betala extra för det.


Visar 139
Totalt 139

Eufy Robovac 35C

Eufy
Robotdammsugare

Proficare Pc-Bsr 3043

Proficare
Robotdammsugare

Blaupunkt Xtreme Plus

Blaupunkt
Robotdammsugare

Roborock S7 White

Roborock
Robotdammsugare

Zaco V5S Pro - Champagne

Zaco
Robotdammsugare

Zaco A10

Zaco
Robotdammsugare

Irobot Roomba Combo J7

Irobot
Robotdammsugare

Roborock S7+ White

Roborock
Robotdammsugare