Tvättmaskiner

I en bra tvättstuga så finns det stora tvättmaskiner som man kan tvätta snabbt och effektivt med. Men även de mindre varianterna för hushållet håller mycket hög kvalitet. Idag kan man ställa stora krav på en tvättmaskin och det finns en rad olika modeller vilket gör att man lätt kan få fatt i en som kommer att passa in i badrummet eller det tvättrum som man har. Även om det finns en bra tvättstuga i det bostadshus som man bor i så kan man vilja komplettera med en mindre maskin hemma för att ta hand om sådant som blir akut och som inte kan vänta till en ny tid blir tillgänglig.

Hur stor ska tvättmaskinen vara?

Hur många kg tvättmaskin man behöver beror en hel del på hur många man är i hushållet. För en eller två personer så kan det vara tillräckligt med en mindre toppmatad tvättmaskin. När man kommer upp i 4-5 personer så kommer det att kännas vettigt att investera i lite större trumma. Att gå från 5 till 7 eller 9 kg är en upplevelse. Man får verkligen känslan av att man kan lägga i hur mycket som helst i trumman. Nu ska man inte överdriva. Tänk alltid på vikten. Även om maskinen kommer att slå av om det blir för tungt så bör man inte göra detta för ofta. Motorn mår bättre av att man laddar på rätt sätt.

Om det är så att man gillar att tvätta duntäcken hemma så ska man se till att tvättmaskinen kan hantera deras vikt. Just det att man kan vilja tvätta mattor och täcken kan vara en anledning till att man satsar på en lite större maskin trots att man inte bor så många i hemmet och därmed inte har drivor av kläder att tvätta varje dag.

Behöver man många olika program?

Egentligen så behöver man inte så många program men valfriheten är inte så dum. De flesta inser att de går mellan ett program för blandat syntetiskt och bomull, ett för linne och sådant som klarar höga temperaturer, och ett för lite finare saker som ska tvättas för hand. Att det sedan finns knappar där man kan få mer effekt vid hårt smutsat och annat kanske man struntar i. Om du köper en mer avancerad tvättmaskin så är ett tips att faktiskt lära sig lite mer om de program och effekter som den har. Det kan ju vara så att du skulle kunna få ännu renare tvätt och bli av med fläckar på ett effektivare sätt om du bara lär dig vilka knappar du bör dra nytta av.

Något som många kan dra nytta av är en timer som man kan använda för att ladda maskinen på kvällen och låta den tvätta färdigt under tidiga morgontimmar. När man stiger upp så hinner man slänga de rena kläderna i torktumlare innan man går till jobbet. Det spar tid och gör att man hinner med tvätten.

Energisnåla tvättmaskiner

Det kan vara bra att jämföra hur olika tvättmaskiner drar olika energi. Man kan absolut få ut god effekt av en maskin som är energisnål. Här ska man förstås också tänka på att man tvättar på rätt sätt och inte tvättar halvfulla maskiner. Med tvättkorgar och god sortering så kan man bli bättre på detta. För många så är drömmen att ha ett eget tvättrum med strykjärn, strykbräda och allt annat som man behöver för att klara tvätten på ett effektivt sätt. Har man det så kan man bli bättre på att sortera och tvätta miljöriktigt, det blir enklare helt enkelt.


Visar 403
Totalt 403

Siemens Torktumlare Iq800 9 Kg

Siemens
Torktumlare

Siemens Torktumlare Iq500 8 Kg

Siemens
Torktumlare

Bosch Serie 2 7 Kg 1400 VMin

Bosch
Tvättmaskiner

Siemens Iq800 10 Kg 1400 VMin

Siemens
Tvättmaskiner

Bosch Wgg1420Lsn

Bosch
Tvättmaskiner

Bosch Wgg1440Asn

Bosch
Tvättmaskiner

Bosch Wgg244Alsn

Bosch
Tvättmaskiner