Strykbrädor

Man bör inte stryka direkt på golvet eller på ett vanligt bord. Det kan slita på rygg och ger inte särskilt bra resultat. Strykbrädor är utformade för att ge det stöd som man behöver för att komma åt överallt på olika klädesplagg. Man kan behöva köpa till ett mindre verktyg, en slags minibräda som man använder för skjortärmar och kragar, som man ställer direkt på strykbrädan. Det lönar sig att skaffa en konstruktion som är stabil eftersom det påverkar hur lätt det blir att stryka. Man ska också beakta hur överdraget på brädan kommer att påverka resultatet.

Stadiga strykbrädor

När man står och stryker så måste brädan stå stabilt. Det är jobbigt att hela tiden fösa en strykbräda mot sig eller tvärtom för att den inte står still. Man behöver ofta lite mer tyngd för att strykbrädan ska kännas bekväm att använda. Dessutom så behöver man kunna höja och sänka brädan så att man inte drar upp axlarna eller böjer sig för att komma åt.

Smutsiga överdrag ska bytas ut

När man har en strykbräda som håller hög kvalitet så ska man också se till att överdragen är rena och fria från hål. Grundkonstruktionen kan man använda i många år, men överdrag ska man byta ut då och då. När de blir smutsiga så kan kläder förstöras när man stryker på ytor med kalkfläckar. Om man till exempel använder sig av ångstationer och inte rengör dessa från kalk så kan det lätt bli så att själva strykjärnet smutsar ner överdraget.

Du kan lätt hitta nya överdrag och det är bara att vara noga med storleken. Dessutom så finns det moderna varianter som är utvecklade för att göra det ännu lättare att stryka och få ett gott resultat. Det kan faktiskt handla om stor skillnad så ta chansen att byta till ett riktigt bra strykbrädeöverdrag då du får den.

Som en del av inredningen

Det finns också strykbrädor som är en del av inredningen i ett tvättrum. De ser ut som en låda som man drar ut för att få strykbrädan på plats. Det man ska tänka på är att den här typen av bräda inte alltid är så stabil och stark. Om den börjar hänga snett så kan det bli irriterande och då byter man hellre till en traditionell strykbräda samtidigt som lådan i tvättrummet inte går att använda till förvaring.

Stryk på rätt sätt och skydda brädan

Tänk på hur du stryker. Låt inte strykbrädan bli en avlastningsplats för diverse saker. Att konstant placera tunga föremål på brädan kan leda till att den försvagas. Man ska heller inte luta sig mot eller låta barn klättra på detta viktiga verktyg. När man stryker så är det också viktigt att inte ställa ett hett strykjärn för länge på brädans tyg. Det här kan leda till att det blir hål varpå fyllning av plast kan fastna i kläder. Det brukar finnas plats för strykjärn och kanske också för ångstation på den ena långsidan och det är här som man ska ställa det varma järnet då man behöver avlastningen.

Pris
111 kr2 995 kr
Färger (3)

Visar 67
Totalt 67

Tefal Ti1200E1 Strykbräda

Tefal
Strykbrädor