Sängkläder

När man vill förnya i sovrummet så är det enkelt att investera i nya lakan, påslakan och örngott. Det här är inredning som får stor betydelse på flera sätt, och man bör satsa på sängkläder som ger både komfort och skönhet. Om det var länge sedan du köpte lakan och täcken till sovrummet så ska du veta att det finns gott om alternativ. Det handlar inte bara om färg och tryck, också om väv och material. De två sistnämnda kan faktiskt anses vara viktigare då de påverkar hur tygen känns mot kroppen.

Sängkläder som man trivs med

I och med att vi kan uppleva material som bomull, satin och flanell på olika sätt så är det också så att vi finner olika typer av sängkläder mer eller mindre bekväma. Saker som kommer att påverka hur vi trivs med lakan och täcken är hur de är vävda och hur de släpper igenom luft. Den som tycker att det ska vara väldigt svalt i sovrummet bör betänka hur de tyger som finns i sängen kan vara mer eller mindre värmealstrande.

Olika material ger olika fördelar

Olika material ger olika fördelar som man kan ha mer eller mindre behov av. Om det är så att man tycker att det är viktigt att kunna tvätta sängkläderna på hög värme för att få bukt med kvalster så måste man välja material som bomull eller linne. Låt oss se på några vanliga typer av sängkläder och deras fördelar:

Percale – För att skapa det som kallas för Percale så använder man sig av olika typer av garner. Resultatet är lakan som är otroligt mjuka och också svala. Sängkläderna av Percale kan man tvätta i 60 grader och de kan också torktumlas vilket kan vara en stor fördel.

Satin – Med satintyg så blir det vackert. Här får man lyster som få andra tyger kan komma med. Dessutom så är satin ett skönt tyg under varma månader då man vill få en sval känsla. Tänk på att inte torktumla satinlakan då detta kan göra att de blir noppiga.

Linne – Linnet är glansigt och det har den stora fördelen att det är otroligt slitstarkt. Det här är ett material som man väljer då man vill få ut flera år av sängkläderna. Det kan vara dyrare med lakan, påslakan och örngott av linne, men det har man igen då de med rätt skötsel förblir så fina så länge.

Flanell – Flanellen är behandlad bomull som ger en luddig yta. Denna yta kan kännas riktigt mysig men en del tycker att den blir för varm. Flanellen passar utmärkt för kallare vintermånader. Tänk på att inte torktumla lakan av flanell.

Bomull – Vanlig bomull utan inslag av polyester och andra plastmaterial vinner ofta. Det här är tyg som andas och som känns skönt mot kroppen.

Färg och design

Vilken färg och design man ska välja beror helt på smak och rum. Barnrummet kan bli fint med fantasifulla tryck medan de vuxna kanske vill ha något mer elegant. Man måste inte matcha sängkläder med gardiner och annan inredning, men ofta så blir det ändå så eftersom man dras till en viss typ av färger och mönster på ett helt naturligt sätt.

Pris
68 kr1 794 kr
Färger (8)

Visar 267
Totalt 267