Våningssängar

Våningssängen är en klassiker. Den är det perfekta valet då man behöver få in fler sängplatser på en mindre yta. Men våningssängar är populära av fler skäl, och det särskilt bland yngre som ser mysfaktorn med denna sängdesign. Idag så finns det spännande lösningar där man kommer åt den övre bädden på olika sätt via luckor och stegar. Dessutom så kan man välja en modell som har fler än två sängplatser. Man kan få fler madrasser i utdragslådor som finns under sängen vilket är kanon då det kommer kompisar och andra gäster som vill sova över.

Plats för fler med moderna våningssängar

I mindre rum så behöver man innovationer som ger mer golvplats. Dessutom så kan rummets layout vara sådan att man har fönster och andra detaljer som i stort sett leder till ett enda val för placering av säng. En våningssäng kan vara en enkel sängplats som finns högre upp och som gör att man kan ställa in skrivbord eller garderob under sovplatsen. Men det vanligaste är förstås att våningssängar inkluderar minst två sovplatser, en upptill och en nedtill.

För syskon så är det praktiskt att sova tillsammans på detta vis. Man kan dela rum men får en egen vrå där man kan sova riktigt gott. Våningssängarna som är till för fler än två har utdragslådor där man kan lägga in madrasser. Dessa drar man ut på golvet och då gäller det förstås att det finns plats för detta. Innan du investerar i en smart säng med 4 till 5 sängplatser så ska du noga undersöka att det verkligen finns rum för de sängplatser som man rullar ut på golvet. Om inte så får man ingen användning för dem!

Med plats för förvaring

Man kan också använda utrymmet som finns under sängen till förvaring. Några lådor som man rullar ut kan vara väldigt praktiska. En del väljer att använda dessa till täcken och kuddar som man kan komma att behöva, medan andra ser lådorna som ett gott komplement till annan förvaring för leksaker. Våningssängen kan också inkludera smarta detaljer som mindre bokhyllor vid gavlarna. Då man får en layout där den övre sängen pekar åt ett håll och den undre åt ett annat så kan man även få bord och annat som en del av sängens design.

Alla barns dröm

Våningssängen är alla barns dröm. Man bör dock komma ihåg att det här inte är leksaker. Visst ska man se till att köpa god kvalitet så att ständigt klättrande upp och ner inte kommer att förstöra sängen, men samtidigt så är det viktigt att lära barnen hur man använder våningssängar på rätt sätt. Det finns en anledning till att man har en stege på en viss plats, och det är inte säkert att hoppa upp och ner på och från det översta planet. Viss klättring från gavlar och sidor kommer man inte ifrån. Men som förälder så ska man se till att prata med barnen om vad som är säkert och vad som är farligt så att de sköter om sängen på rätt sätt och fortsatt sover tryggt i den.

Pris
1 199 kr24 500 kr
Färger (2)

Visar 44
Totalt 44