Madrasser

Den allra viktigaste ingrediensen i en säng är utan tvekan madrassen. Det spelar ingen roll hur vackra sänggavlar man har, om madrassens funktion inte ger det stöd som man behöver så kan man inte räkna med att sova gott på den. Det kan kännas som ett stort val då man ska inreda ett sovrum men ny säng, men faktum är att man ganska lätt kan finna de madrasser som motsvarar de krav och behov som man har.

Madrasser med fjädrar

Det är mycket vanligt med fjädrar i madrasser. De ser till att man får en jämn fördelning av vikt. Fjädrarna kan vara utformade på lite olika sätt och det är viktigt att de erbjuder hög kvalitet. Om fjädringen inte fungerar som den ska så kan liggytan kännas ojämn och obehaglig. Men när fjädrarna är gjorda på bästa vis så får man verkligen en skön liggställning och det oavsett hur man rör sig över madrassens yta.

När man har en madrassmodell med fjädrar så kan det vara klokt att vända på den med jämna mellanrum. Det är bra för fjädringens funktion. Om det rör sig om en boxmadrass så kan man inte göra det och då får man se till att investera i riktigt hög kvalitet så att man får ut fler nätter med god sömn av modellen.

God kvalitet för barn och vuxna

Kvalitet är verkligen ett ledord då man talar om madrassen och det oavsett om det rör sig om barnmadrasser eller de olika komponenterna till kontinentalsängar. Bebisar måste ha bästa möjliga stöd från start och när man växer så kan man behöva nya madrassmodeller för att fortsatt få en hälsosam yta att ligga på. God kvalitet har man nytta av och även om den kostar mer så är det något man har igen då man faktiskt sover gott och inte behöver tänka på att köpa nytt på länge.

En madrass utan kvalster

God nattsömn kräver också att man har en ren säng fri från kvalster. Tänk på att tvätta kuddar och täcken med jämna mellanrum och att inte bara byta lakan och örngott. Man kan också skydda madrassen med kvalsterskydd. Lägger man på bäddmadrassersängar så kan det också vara varianter som går att tvätta i maskin vilket kan vara praktiskt. Med barn som lär sig gå från blöja till toalett så kan det också vara klokt att tillfälligt bädda med kisslakan. Det finns mycket bekväma modeller som känns om helt vanliga lakan men som skyddar madrasserna mot olyckor.

Moderna material och innovationer

Idag så finns det så spännande madrassmodeller. Kanske har du hört talas om latextekniken som ser till att madrassen formar sig efter din kropp natt efter natt. Det finns madrasser som frångår den klassiska fjädringstekniken och som erbjuder ett fast underlag som anpassar sig väl efter den egna vikten och det rörelsemönster som man har under natten. Innan man beställer en ny madrass till sängen så kan det vara klokt att lära sig lite mer om moderna material och design för att se om det eventuellt kunde vara läge att satsa på en ny typ av säng där man till och med kan höja och sänka madrassens olika delar till olika lägen.

Pris
290 kr12 850 kr
Märken (2)

Visar 92
Totalt 92