Kontinentalsängar

Det finns de som menar att ingen sängmodell slår kontinentalmodellen och det kan nog ligga något i det här. När man väl har testat kontinentalsängar så inser man snabbt att de har vissa fördelar. Det här är fördelar som gör att det blir så mycket trevligare att gå och lägga sig. Designen är gjord både för att ge en bättre ligg-yta och för att göra det vansinnigt lätt att komma i och ur sängen. Det sistnämnda är något som äldre personer kan dra stor nytta av om de har svårt att böja sig och att häva sig upp ur en lägre säng.

Så är kontinentalsängar uppbyggda

Den klassiska designen på en kontinentalsäng innebär tre lager av madrasser. Man har en botten och sedan en resårmadrass. Resårmadrassen kan vara mer eller mindre fast och kommer att få stor betydelse för hur man upplever sängen. Ovanpå resårmadrassen så lägger man ytterligare en madrass och det bidrar till den följsamhet som kontinentalsängar erbjuder. Man kan lägga lakan direkt på den tredje madrassen, men det är också vanligt med bäddmadrasser längst upp vilket kan bidra med extra komfort och även med enklare bäddning.

Olika modeller och storlek

Kontinentalsängen finns i lite olika storlekar. Man kan välja enkelsängen eller en större storlek som påminner en hel del om de sängar som man ser på hotellrum. Det finns också modeller som har en botten som består av två madrasser och som sedan byggs på med enkelmadrasser. De olika delarna är designade för att ge ett snyggt utseende. Även om man inte har sängramar så får man känslan av att ha det då madrassernas sidor täcks av ett material som är i färg och som gör att man ser sängen lite som en låda.

Man kan få den här sängmodellen med sänggavlar vilket kan vara snyggt. Gaveln gör att det hela ser lite mer ordnat ut men är inget måste. Det beror ju lite på hur sovrummet ser ut. Ibland så behöver man inte ha en extra vägg vid huvudkudden så det här är en smaksak.

En fräsch säng

Man kan göra mycket för att kontinentalsägen ska förbli fräsch. Med kvalsterskydd och madrasskydd så undviker man fläckar och spill som kan göra att det känns mindre inbjudande att gå och lägga sig. Förutom att man byter påslakan och lakan ofta så kan man också se till att vända på madrasserna då och då. Den resårmadrass som finns i mitten fungerar lika bra från båda hållen. Att vända på madrasserna någon gång i halvåret är rekommenderat eftersom det bidrar till bättre fjädring då man minskar på en belastning både på resår och fjädrar. Har man en bäddmadrass så är tumregeln att man byter ut denna vart femte till sjätte år. Men ibland kan man behöva byta tidigare. Det gäller att då och då inventera sängen och se hur de olika delarna slits. När man är duktig på att byta ut och sköta om kontinentalsängar så kan de få ett mycket långt liv och leda till att man alltid sover som ett litet barn.

Pris
16 000 kr43 850 kr
Märken (2)

Visar 24
Totalt 24