Sängar

För att sova gott så behöver man en säng som man trivs med. Å ena sidan så finns det så otroligt många val för sängar, å den andra så kan det kännas svårt att veta vad man själv kommer att trivas med. Det är förstås så att madrasser står i centrum då man skapar en sängplats, men saker som lakan, påslakan och örngott får också betydelse. Detaljerna som finns på och omkring madrassen påverkar ju hur trivsamt det blir, och inte mindre viktigt, hur fräsch sängen är.

I sängen ska man ligga skönt

Vi vill ligga skönt i våra sängar. För vissa så innebär detta en hård madrass som påminner om trägolvet medan andra måste lägga till bäddmadrass ovanpå det mjuka underlaget för att det ska bli rätt. Ett tips är att sova lite hårdare för det kan vara mycket bättre för rygg än sängarna som man sjunker ner i. Med moderna innovationer som latexmadrasser så kan man frångå den klassiska designen med fjädrar om man vill. Det är alltid viktigt att betänka hur kroppsvikten kan komma att påverka hur man ligger på en madrass. Läs alltid vilken vikt den är gjord för. Detta kan guida dig till ett bättre val.

Sängar som är lätta att komma i och ur

Då man tycker att det är jobbigt att kliva i och ur en säng som är låg så kan man beakta kontinentalsängar som är lite högre. Det här är sängar som kan bestå av hela tre madrasser. Det är på så vis som de kommer upp i höjd så att man i stort sett bara lutar sig mot sängen för att komma i den. Med flera madrasser så får man också ett underlag som känns mycket skönt att sova på. Om man även använder sig av en bäddmadrass så blir det fyra lager. Längst ner så har man en vanlig madrass, sedan kommer en resårmadrass. Det är resårmadrassen som avgör hur fast sängen blir. Under bäddmadrassen så finns det ytterligare en vanlig madrass. Det här är en sängkonstruktion som man ofta ser på lite finare hotell.

Dekor omkring sängen

Detaljerna som finns omkring sängen spelar också roll. Man kan välja sängar med sänggavlar som är imponerande och som är mycket vackra att se på. Det finns kompletta sängramar som tar lite mer plats än enbart gavlar, och som fångar upp madrassen på ett smart sätt. Om man köper en sängram med hällor av trä så kan det vara bra att betänka om man eventuellt behöver lägga en tunnare träplatta på dessa. Barnmadrasser kan nämligen vara så pass tunna att man känner träplattorna då man ligger i sängen och då behöver man ett inlägg för att det ska bli bekvämt. Det här är inte ovanligt i våningssängar som ju är gjorda främst med tanke på yngre personer.

Fräscht och rent i sovrummet

Det är viktigt med ett fräscht sovrum och det får man bland annat med täcken och överkast som är lätta att tvätta. Man kan också vilja ha madrasskydd och kvalsterskydd för att ytterligare se till att sängen alltid förblir ren och fräsch. Sängkappor och andra sängkläder kommer i lite olika typer av material. Om man tycker att bomull är det allra bästa så ska man alltid noga kontrollera vad sängkläderna är gjorda av innan man beställer.


Visar 414
Totalt 414

Nordal Napo SängbordSidobord

Nordal
Sidobord

Troll Lux Säng 60X120

Troll
Sängar