Skrivbord

För studier och arbete så behöver man ett bord som ger arbetsro. Det är förstås en stor fördel om man kan ha ett skrivbord i ett eget rum men ibland så får man använda gemensamma utrymmen på ett flexibelt sätt. Man kan till exempel behöva skapa en arbetsvrå i vardagsrummet genom att ställa in skrivbordet i ett hörn. Oavsett var man kommer att inreda med bord för studier och arbete så är det viktigt att man får en bra design.

God ergonomi för studier och jobb

Det är viktigt att tänka på ergonomi när man ser på skrivbord. Den som sitter många timmar kan behöva en variant som man kan höja och sänka med vev eller elektrisk hiss. Det gör att man kan stå upp och jobba med jämna mellanrum vilket är bra för hälsan. God ergonomi kräver också att man har en skrivbordsstol som man sitter bra på. Skrivbordsstolar som är framtagna med tanke på den kroppsliga hälsan har delar som man kan justera.

När man kan justera både bordsskiva och stolen så är det lättare att hitta rätt läge. På så vis så kan man undvika musarm eller stel nacke efter många timmars studier eller arbete vid bordet.

Skrivbord för stationär dator

Det finns bord som är framtagna specifikt för att ge plats till en stationär dator. De har en design som gör att man får ett fack för själva hårddisken och även krokar och platser att lägga sladdar på. Resultatet är en arbetsstation som är bekväm och som ser städad ut. Ibland så är den här typen av datorbord inte så ergonomiska och det ska man vara medveten om. Äldre modeller tar inte riktigt i beaktning hur länge man kan sitta vid datorn och att den kan användas för saker som att skriva långa texter. Men väljer man en modernare design så kan man absolut få både komfort och praktiska lösningar för tekniken.

Belysning vid skrivbordet

Låt oss inte glömma bort belysning för den kommer också att påverka det stöd som ett skrivbord ger. När bordet står i ett vardagsrum så kanske man väljer att använda sig av spotlights för att slippa ta upp bordsyta till bordslampor. Det finns förstås mycket smarta lampmodeller som man kan fästa i bordets kant och som sedan kan justeras till olika lägen.

Studier och jobb kan kräva ett skarpare ljus men det här bör man kunna reglera. Om man jobbar på en datorskärm så vill man ju inte få reflexer av ljus som stör. Det kan man få av naturligt ljus som kommer från fönster så det är också viktigt att man betänker hur man placerar skrivbordet i ett rum. Ibland så kan man lösa detta med skärmar som man hänger omkring datorskärmen, och ibland så får man se på gardiner som gör att man kan anpassa arbetsplatsen och få rätt ljus då man väl behöver det.

Pris
239 kr17 180 kr
Underkategorier (2)
Färger (4)

Visar 115
Totalt 115

Hübsch Skrivbord MetallTrä Fsc

Hübsch
Skrivbord