Karaffer

När man ställer fram en karaff på bordet så signalerar det att det finns gott om dryck. Det spelar ingen roll om det rör sig om vinkaraffer eller tillbringare för saft, känslan är generös och inbjudande. Hellre än att hälla upp ett glas åt gången och gå till och från bordet så finns drycken som man vill dricka till maten där och alla som vill ha kan hälla på mer av den. Man kan ha lite olika typer av dryckeskannor för olika måltider och tillfällen, men oavsett modell och stil så är detta en tillgång och något som de allra flesta har behov av.

Karaffer för saft och mjölk

Det är mycket vanligt att man dricker mjölk, saft eller vatten till olika måltider. Om man vill spara tid på att resa sig från bordet för påfyllning eller inte tycker att det ser så bra ut med en saftflaska eller mjölkkartong på duken så kan man använda sig av mjölkkannor eller karaffer som passar bra till vatten eller saft. Just vatten blir lite festligare då man serverar det i en karaff. Man kan ju lägga i några bitar gurka eller citron för att göra vattnet attraktivare.

Har man en kolsyremaskin så kan man ju även använda tillbringaren till att hälla upp läsk eller bubbelvatten så att det räcker till alla som sitter runt bordet. Det går att använda tillbringare på så många olika sätt och de bidrar till högre trivsel för alla som deltar. Till frukosten så är tekannor en verklig tillgång. De sörjer för att alla kan få en rykande kopp te direkt vid bordet och att ingen måste gå fram och tillbaka från köksbänken för att ordna med detta.

Servera starka drycker med stil

Starkare drycker kan på ett stilfullt sätt serveras i karaffer. Ta whiskeykaraffer som ett exempel. Dessa är ofta gjorda av kristall. De ser fina ut och gör att man ser drycken på ett inbjudande sätt. Man kan ju välja att bjuda på starka drycker som man själv har bryggt på detta vis. Det ger helt klart en elegantare presentation som får folk att uppleva att det rör sig om en dryck som är så pass speciell att den måste hällas upp på lite finare vis.

God hygien med lock

Man bör tänka på hygienen då man serverar dryck och annat från karaffer. Även såskannor och gräddkannor kommer ju med lock och det är smidigt vid förvaring. Man kan ställa in kannan som den är i kylen och se till att innehållet förblir fräscht till nästa servering. Tillbringare med vatten, saft och annat som man tar fram titt som tätt kommer ofta med smarta lock som man kan skruva på för att nå öppningen. Den här konstruktionen gör att det blir lättare att hälla upp utan att spilla och att man slipper få smuts och insekter i drycken då den står på bordet.


Visar 595
Totalt 595

Zwiesel Karaff 21,5 Cm Klar

Zwiesel
Karaffer

Eva Solo Droppfri 1 L

Eva solo
Karaffer

Muubs Ripe Vattenkaraff

Muubs
Karaffer

Muubs Furo Vattenkaraff

Muubs
Karaffer

Riedel Mosel Glas

Riedel
Karaffer

Orrefors City Karaff 0,95 L

Orrefors
Karaffer

Orrefors Street Karaff 78 Cl

Orrefors
Karaffer