Vinglas

Traditionella glas för vin har alla samma typ av design. Vinet hälls i en kupa, som hålls upp av en stjälk, som står på en fot. Även om det vanligaste är att man får vitvinsglas och rödvinsglas av glasmaterial så finns det också varianter av plast. Dessa kommer fram då det rör sig om event där man inte kommer att kunna samla in alla glas utan istället behöver kasta dem efter användning. Det finns finare design som är handblåst och denna brukar vara gjord av kristall. Kristallglas kan vara så fina att man vill ställa fram dem på synlig plats i vitrinskåp då de inte används. Det här är inte bara något som man har användning för rent praktiskt vid middagar och fester utan kan även ses som en slags konst som många kan uppskatta.

Vinglas som man njuter av

Man njuter av vackra vinglas på flera sätt. Dels så är det verkligen trevligt att dricka goda viner ur ett glas som är fint att se på, och dels så kan man förundras över unik design. Även om grundkonceptet med kupa, stjälk och fot alltid förblir detsamma så kan själva formen på kupan, längden på stjälk, och storlek på fot variera kraftigt. Det är individuellt hur vi uppfattar olika design, och det är också därför som det finns många olika modeller att välja på.

Man kan säga att champagneglas för det mesta är lite mer avlånga. De ger mer plats till bubbel än de traditionella vinglasen. Om stjälken är mycket kort så är det inte fråga om ett vanligt vinglas utan snarare om en cognacskupa. Det kan vara smart att lära sig lite mer om vilken design som är till för vilken dryck så att man skaffar rätt. Man njuter lite extra av glasen då man kan vara stolt över dem vid middagsbjudningar!

Så håller du i ett vinglas

Hur ska man hålla i vinglaset? Om du aldrig har tänkt på detta så finns det risk för att du har gjort fel, men oroa dig inte, det är det många som gör. Faktum är att man har stjälken för att inte hålla i kupan. Om man håller i kupan så kommer man nämligen att värma upp vinet och då kan dess karaktär förändras. Dessutom så är det inte särskilt attraktivt med fingeravtryck på glaset så se till att du håller i stjälken då du dricker vin eller champagne.

Med ovanlig design

Man kan välja mellan så många olika typer av design. Det som kan göra att vissa vinglas är lite annorlunda är att de inkluderar inslag av färg eller kanske former som avviker. Om stjälken har en knopp eller något annat så får man genast ett glas som är unikt. Här gäller det att tänka på vad som kommer att bli bekvämt såväl som på vad som kommer att vara vackert. Man kan inte bara gå på vackert när det gäller vinglasen för de måste kännas bekväma att använda. Otroligt tunt glas kan vara elegant och snyggt, men om man märker att varje glas går sönder vid enkel användning så är det bättre att satsa på lite tjockare glas som håller längre.


Visar 1 034
Totalt 1 034

Muubs Ripe

Muubs
Vitvinsglas

Muubs Ripe

Muubs
Rödvinsglas

Hay Vinglas 2 St

Hay
Vinglas