Stekpannor

Det kan vara väl värt att skaffa flera olika stekpannor som man använder för olika typer av matlagning. Man får nämligen bättre pannkakor med pannkakspannor som gör det lätt att få loss pannkakan och vända den utan att den går sönder. Likadant så är wokpannor det bästa valet då man behöver mer djup och kommer att laga woken över gas på hög temperatur. Numera så kan man hitta pannor som är gjorda i moderna material som inte bara gör det lättare att laga mat, de kan också ses som hälsosammare.

Klassiska stekpannor och moderna innovationer

Den klassiska stekpannan av järn är alltjämt ett populärt val. Det här är en panna som man får så god nytta av för olika slags matlagning. En del tycker om att pannan är tung och att den ligger stadigt på spisen medan andra föredrar modernare teflonpannor som inte väger så mycket men som ger samma stöd. Om man är rädd för teflon som material vid matlagning så kan man se på pannorna av keramiska material som ger samma fördelar men som är kända för att inte avge några gifter.

Pannor som är enkla att hantera

Man måste inte vara mästerkock för att få till mat som ser riktigt aptitlig ut. Ett gott exempel på detta är plättpannor som har funnits länge och som med sin smarta form gör att man får perfekta plättar med samma storlek. Man kan till och med grilla i en panna. När man använder grillpannor så får man rätt yta på köttet och det är viktigt både för smak och för utseende. Man behöver inte göra mer än vanligt. Det är bara att dra igång värmen, använda olja eller annat fett, och steka som vanligt. Resultatet kan bli lika fint som det man får på bästa restaurangen helt enkelt för att man väljer att använda stekpannor som ger rätt stekteknik.

Om man ska göra en gryta men behöver börja med att steka så är stekgrytor ett bra val. De kommer i olika storlek och man bör välja något som kommer att ha plats för en måltid för samtliga familjemedlemmar och kanske också för gäster. Hur pannans handtag är utformade kommer också att påverka hantering. Paellapannor har handtag i sidorna vilket gör det lätt att flytta pannan från spis eller gas för att ställa den på bordet så att alla som är hungriga kan hugga in.

Laga mat samtidigt som man äter

Det finns också stekpannor som är gjorda för att stå mitt på bordet där man lagar maten samtidigt som man sätter sig ner för att äta. Ett exempel på detta är raclettejärn som man värmer upp Schweizisk raclette ost med. Man har flera små pannor som man smälter osten i. När osten har smälts så häller man den över annan mat som potatis och inlagda grönsaker. Raclettejärnet är som en liten bordsgrill med individuella pannor som varje gäst kan använda för ost och mer.

Pris
84 kr8 029 kr
Färger (14)

Visar 1 743
Totalt 1 743

Mareld 4 L

Mareld
Stekgrytor

Amt Stekpanna 28 Cm

Amt
Stekpannor

Amt Pannkakspanna 28 Cm

Amt
Pannkakspannor

Tefal Ultimate On 28 Cm

Tefal
Wokpannor

Tefal Renew On 28 Cm

Tefal
Wokpannor