Knivar

Varje dag så använder vi oss av knivar för att laga mat. Redan vid frukost så kan man behöva ostknivar såväl som brödknivar. Tar man med sig frukt till jobbet så kanske även skalknivar blir aktuella, detta då man föredrar att skala frukt som man äter som mellanmål. Vi tänker inte så mycket på alla dessa knivmodeller som vi omger oss med dagligen, inte förrän de slutar fungera som de ska. Då kan det bli otroligt frustrerande och rentav farligt. En kniv som inte är tillräckligt bra kan nämligen lätt slinta och bli till en fara då man till exempel hackar sallad.

Knivar som man måste ha hemma

Precis vilka knivar man måste ha hemma beror på vad man normalt sett lagar för mat. Vanliga köksknivar har de flesta men om man till exempel lagar pizza ofta så kan man också vilja ha pizzaskärare som gör det lätt att skära skivor även i tjockare deg. Man kan också vilja ha fällknivar som inte är så mycket för matlagningen i köket utan mer för de tillfällen då man ger sig ut på utflykt och behöver något praktiskt att skära med.

Det är också smart att ha ett gäng miniknivar med färgglada skaft. Dessa passar perfekt då man ska skära upp en sallad eller kanske snabbt skala av skalet på en kokad potatis. Med god variation så har man alltid det bästa valet för maten som man ska tillreda och presentera.

När man ska skära tunna skivor

För tunna skivor så kan vanliga kockknivar fungera bra. Det finns också något som kallas för trancherknivar som är en slags förskärare som påminner en hel del om kockkniven. Trancherkniven har dock ett blad som är lite längre och smalare. Det här är det bästa valet då man ska skära i stek och vill få ut riktigt lövtunna skivor.

Set med flera olika knivsorter

Ett knivset är en smart investering då det inkluderar de olika modellerna. På så vis så ser man till att man har rätt kniv för varje tillfälle. Filéknivar och större brödknivar finns i samma set och det är praktiskt. Det man kan tänka på är om bladen är tandade eller inte. Om de är blanka så är det lättare att underhålla bladet och slipa det med jämna mellanrum för fortsatt god användning.

God förvaring i köket

Man kan förvara knivar på olika sätt. En knivförvaring som är rätt så enkel och bra då man har små barn i hemmet är den magnetlist som man kan fästa över diskbänken. På listen så fäster man knivarna som man använder flitigt. Det finns också knivblock där man sticker in knivarna men detta måste man ha plats för på köksbänken. Ska man ta med sig arbetsredskapen så är knivväskor ett smart alternativ. Dessa kan man också ha i lådor, men då blir förvaringen mest för de knivar som man inte använder så ofta och som behöver en plats där man får tryggt förvar och alltid kommer ihåg var en specifik knivsort finns.

Pris
39 kr41 762 kr
Märken (127)
Färger (11)

Visar 1 964
Totalt 1 964

Global Allkniv 11 Cm

Global
Knivar

Samura Bamboo Allkniv 125Cm

Samura
Knivar

Yaxell Ketu Skalkniv 10 Cm

Yaxell
Skalknivar

Yaxell Ketu Kockkniv 20 Cm

Yaxell
Kockknivar

Satake Houcho Knivset 6 Delar

Satake
Knivset