Te

Börja morgonen med en rykande kopp te och upplev lugn och ro samt glädjen av den goda smaken. Oavsett om man dricker kaffe eller inte så är te något som man kan se som en stapelvara. Vi svenskar tar efter engelsmännen en hel del och kan absolut dricka vitt te, det vill säga med mjölk i. Det här är något som andra länder finner märkligt, men så ska man komma ihåg att vi i Skandinavien har en stark mjölkkultur och att så många av årets månader är kyliga varpå det inte är så dumt med mer än kaffe att värma kropp och själ med.

För att du ska få riktigt gott te så kommer du att behöva vissa kökstillbehör. Med tekannor så kan man till exempel påverka serveringen av teet på ett så smart sätt, och så kan tekokare bli en god investering då man vill att det ska gå snabbt att få fram en perfekt kopp med rätt temperatur.

Dricka te till frukost

Det är inte så ovanligt att man vill dricka te till frukost och då är tekannan en god vän. Med denna så behöver man inte individuella tesilar då det sitter en sil alldeles under locket. Tänk på att vissa tesorter är starkare än andra. Det kan vara en bra idé att plocka ut silen efter en stund. Med en te-vante på kannan så kommer drycken att hålla sig varm under hela frukosten. Därmed så kan de som släntrar in lite senare också får en kopp som är varm och välsmakande.

När man vill ha en snabb kopp med tepåse så är vattenkittlar och snabbkokare bra redskap att ha. Man kokar vatten på någon minut och häller det sedan på påsen i koppen. Te ska ofta dra några minuter, men om man bara vill ha lätt te-smak och använder sig av någon av de klassiska sorterna så kan det räcka med några dopp. Tillsätt socker, stevia, honung och kanske lite mjölk, och det hela är klart på under 5 minuters tid!

Som en del av en diet

Det finns också te som är till för dieter. Studier har visat att sorter som grönt te kan påverka kroppen på ett mycket positivt sätt. Det är också därför som grönt te ofta nämns som bra då man till exempel vill gå ner i vikt eller lyckas bättre med träningen. Det finns varianter som kommer i påsar såväl som pulver som man blandar ut med vatten. När man väl ger sig in på hälsoteets förtrollade värld så finns det mycket att upptäcka. Oavsett vad man väljer så är den stora fördelen med de flesta teer att det inte krävs så mycket mer än kokande vatten för att det ska bli gott.

Koppar som passar denna dryck

Det är också viktigt att dricka te i koppar som passar drycken. En del tycker om tekoppar som är genomskinliga och som visar den fina färgen medan andra föredrar porslinskoppar med mönster. Man kan ju ha en favoritkopp för frukosten som man alltid dricker ur, och så en metallversion med praktiskt handtag och lock som man tar med sig på väg till jobbet då det blir för jäktigt på morgonen för att man ska hinna med tekoppen vid köksbordet.


Visar 477
Totalt 477

Ernst 12 Cm Vanilj

Ernst
Tekoppar

Ernst I Glas 18 Cm

Ernst
Tekannor

Spode Blue Italian Tekanna 11L

Spode
Tekannor