Kaffekvarnar

Den som älskar kaffe vet att bönornas kvalitet och smak påverkar hela upplevelsen av drycken. Visst kan man tycka att färdigmalet kaffepulver fungerar bra. Så länge som man inte låter en kaffepåse stå öppen mer än 2 veckor så ska man få god dryck av den. Men det finns alltid nivåer och det är klart att man kan se en stor fördel med kaffekvarnar som gör att man kan mala bönor hemma och brygga otroligt färskt kaffe. För espressomaskiner och pressobryggare så kan det verkligen vara en fördel att själv mala, och det är verkligen inte svårt att göra detta.

Mal kaffet snabbt och effektivt

Snabbast går det med eldrivna kaffekvarnar. Dessa är ofta gjorda av plast men kan också ha delar som är av metall eller glas. Man använder sig av knappar för att välja malningsgrad och kan på några korta ögonblick ha pulvret färdigt. Därefter så är det bara att använda det direkt i kaffemaskinen som man kokar kaffet med.

Moderna kaffekvarnar ska vara enkla att göra rent, men det är förstås viktigt att man tänker på att inte ha maskinen kopplad till ström då man utsätter den för vatten. Om det är så att en del har batteri så ska man undvika att göra rent denna med rinnande eller kokande vatten. Precis som med andra kaffemaskiner så är det viktigt att man inte använder diskmedel på de delar som vidrör kaffet. Det kan bidra till en smak som är sämre och kanske till och med helt och hållet förstöra kaffet. Det är kokhett vatten som gäller för god rengöring av kvarnen.

Skönheten med kaffekvarnar som drivs manuellt

Många tycker att det är trevligt med kaffekvarnarna som är manuella. Det här är kvarnar med en vev som man drar runt för att mala. Det här är inte tungt men det är förstås svårare att få exakt grad på pulver manuellt. Man måste öva, och många gånger så får man köra flera omgångar. Man tar pulvret som samlats i uppsamlingslådan och häller på det igen i kvarnen. Doften är gudomlig, men man får räkna med mer tid för malning än med en elektrisk version.

De manuella kvarnarna är så pass vackra att man kan vilka ställa dem i fönster eller i en bokhylla. De har för det mesta en klassisk design som får dem att se antika ut. Gjorda av trä med handtag av mässing så är detta inredning som man gärna visar upp.

Rätt malningsgrad och snabba ryck

Det man ska tänka på då man maler kaffebönor är att man bör agera snabbt för bästa möjliga smak. Utan tillsatser eller möjlighet att förvara det malda kaffet i vakuum så kan det snabbt förlora både smak och arom. Det är ibland så att man måste använda det malda kaffet inom 2 minuter från att det mals. Därmed så bör man mala samtidigt som man gör bryggaren redo för att brygga för att på så vis få bästa möjliga kaffeupplevelse. Ingen stress, bara snabba tag!


Visar 292
Totalt 292

Fellow Ode Brew

Fellow
Kaffekvarnar

Fellow Ode Brew

Fellow
Kaffekvarnar