Elvispar

Det finns knappast ett vanligt kök som är utan den traditionella elvispen. Det här är en köksmaskin som har funnits med under många årtionden och som fortfarande ger samma funktion. Man vispar grädde, pannkaksmix såväl som kaksmet med den. Numera så är det dock bra mycket lättare att få fina resultat då man kan växla mellan olika hastighet och också lita på en konstruktion som gör att man får fria händer och kan blanda i ingredienser på ett mycket flexiblare sätt.

Jämn smet med en bra visp

För att en kaka eller pannkakor ska lyckas så gäller det att få en jämn smet. Det får man med elvispar som är gjorda för att vispa lätt och snabbt. De klarar klumpar och gör att man snabbt når rätt tjocklek. Det här får ju även betydelse då man ska vispa sås där det gäller att jobba fort om man vill nå det önskade resultatet. Man kan säga att moderna vispar gör det möjligt att hemma i det egna köket laga mat som serveras på de bästa restaurangerna. Detta behöver inte kosta som då man köper redskap till industrikök. Även en mycket liten handvisp med några få inställningar erbjuder hög kvalitet och möjligheten att laga mat på ett professionellt sätt.

Elvispar som står stadigt

Något som man verkligen kan dra nytta av är en elvisp som har en ställning. Det gör att man inte måste hålla i den hela tiden. Man kan ställa upp vispen och fälla ner den i en skål som kommer tillsammans med maskinen. Sedan häller man på det som ska blandas medan vispen jobbar på. Det här gör att det blir så mycket enklare att vispa och få till rätt konsistens. Man kan hälla på lite i taget och vara mer fri vad gäller mått för olika recept.

När det kommer med skål och ställning så får man verkligen flexibilitet. När man vill plocka av elvispen och använda den för hand så går det bra. På så vis så är man inte begränsad till den skål som kommer med i paketet.

Både visp och degmixer

Något som kan vara praktiskt är vispar som har ett set för vanlig vispning och så degkrokar då man vill blanda ihop deg. Det blir mycket lättare att göra en deg då man inte behöver blanda den för hand. Det här kanske inte kan jämföras med bakmaskiner som gör hela jobbet, men visst är det skillnad mellan att blanda degen med en elvisp och att blanda den för hand.

Nu ska det dock sägas att det finns enklare elvispar som förvisso kommer med degkrokar men som inte klarar av tyngre degar. Dessa kan vara bra då man ska göra en mindre sats med bullar, men inte då man har tänkt sig baka med flera kilo vetemjöl. Till detta så behöver man en starkare degblandare som har ett stort blad i mitten som tar hand om det tunga jobbet med en deg som väger flera kilo.


Visar 207
Totalt 207

Severin Sladdlös Elvisp Premium

Severin
Elvispar

Nod Elvisp

Nod
Elvispar

Emerio Elvisp

Emerio
Elvispar

Dualit Elvisp 400 W

Dualit
Elvispar

Dualit Elvisp 400 W Canvas

Dualit
Elvispar

Smeg Elvisp Hmf01Rdeu

Smeg
Elvispar

Smeg Elvisp Hmf01Pkeu

Smeg
Elvispar

Smeg Elvisp Pastellblå Hmf01Pbeu

Smeg
Elvispar

Siemens Elvisp Mq96580

Siemens
Elvispar

Kitchenaid Classic Elvisp

Kitchenaid
Elvispar

Obh Delightful White Elvisp

Obh
Elvispar

Obh Delightful White Elvisp

Obh
Elvispar

Bosch Mfq4080 Elvisp

Bosch
Elvispar

Bosch Mfq4030 Elvisp

Bosch
Elvispar

Bosch Mfq4080 Elvisp

Bosch
Elvispar

Bosch Mfq4030 Elvisp

Bosch
Elvispar