Kolsyremaskiner

Kolsyremaskinen är ingen nymodighet. Den här maskinen var ett faktum så tidigt som 1903, men det skulle dröja längre innan den fanns i varje hushåll. Idag så kan man få ett kolsyrat glas vatten såväl som hemmagjord läsk på nolltid. Man vet precis vad som finns i drycken, och det finns många spännande smaker som man kan experimentera med. Med kolsyremaskiner så kan man spara pengar eftersom man inte längre behöver köpa drycken på flaska.

Kolsyran är en så enkel men genialisk sak. Den består av koldioxid som är en gas. Själva kolsyran får man då koldioxiden reagerar med någon form av vattenlösning. Kolsyremaskinen kommer att pressa koldioxid ner i vattenlösningen som man har laddat maskinen med och det är det som leder till att man får bubblor i vätskan. Bubblorna blir kvar länge så att man kan njuta av dem då man dricker vattnet eller läsken.

Direkt i glaset eller i flaska

De moderna kolsyremaskinerna gör det möjligt att tillverka ett enkelt glas läsk eller sodavatten eller att fylla en hel flaska som man kan ställa in i kylen. Maskinen är formad för att vara enkel att använda och för att man ska få plats med den på en vanlig köksbänk. Det är bara att ladda med smak och vätska. Sedan trycker man på knappen för att maskinen ska börja tillverkningen.

Det finns kolsyremaskiner som är kopplade till ett vattenuttag och som därmed snabbt kan göra vanligt bubbelvatten utan att man måste ladda manuellt med vattnet. Men när man vill ha smak så måste man ordna med detta separat och det finns otroligt många smaker att välja från.

Hemmagjord läsk som blir god

Man kan köpa smaker för kolsyrat vatten som gör att man får läsk. Det här är enkelt och kul. Om man vill så kan man experimentera med smakerna och blanda friskt. Det här leder inte alltid till den godaste läsken, men genom att vara lite modig så kan man uppfinna egna läskedrycker som är precis så som man vill ha dem.

När man gör hemmagjord läsk så har man full kontroll över vad som är i den. Den som håller en viss diet där man kanske inte får äta socker kan lätt använda kolsyremaskiner till att göra smaksatt bubbelvatten som inte innehåller något socker. Det här gör att man får roligare vardag såväl som fest och att man inte måste säga hejdå till de goda dryckerna som man brukade dricka innan dieten drogs igång.

En maskin som passar perfekt

I och med att det finns lite olika kolsyremaskiner så är det viktigt att man väljer en modell som man kommer att trivas med. Man ska betänka funktion såväl som storlek. Maskinen måste få plats på en synlig plats i köket där den är lätt att komma åt. Om den står undanstoppad så är risken stor att man aldrig kommer att använda den. Det ska också vara enkelt att byta ut kolsyrepatroner så att maskinen alltid står redo att leverera härliga kolsyrade drycker.

Pris
59 kr3 000 kr
Färger (9)

Visar 239
Totalt 239

Stelton Steel

Stelton
Kolsyremaskiner

Nod Kolsyremaskin

Nod
Kolsyremaskiner