Spisar

För matlagning på spis så finns det många spännande val. Det finns moderna gashällar, klassiska spishällar såväl som induktionshällar som fungerar på lite olika sätt. Vad man ska välja är både en smaksak och fråga om budget. Det kan kosta lite mer att välja den avancerade tekniken men då ska man komma ihåg att det här faktiskt kan leda till stora besparingar vad gäller kostnader för el samt till bättre matlagning. Estetiken behöver man sällan oroa sig för. Spisar med vacker form finns det gott om.

Vilken typ av spis ska man välja?

Hur mycket mat lagar man per dag och vecka? Det är en viktig fråga att ställa sig då man ser på spisar. Om man har ett mindre hushåll där det kanske inte lagas så mycket mat så kan det ju räcka med 2-3 kokplattor och en ugn. Men hushåll där matlagningen är en ständigt pågående process behöver fler plattor och kanske mer än en ugn. Man kan få kompakt design med maximalt med utrymme för matlagningen.

När man ser på ugnar så kan det vara av intresse att notera skillnaden mellan tekniker. Varmluftugnar är populära för att de snabbt får upp värmen och sprider den på ett bra sätt. Gasspisar kanske också har gasugn, och det kan vara ett bra val om det är så att man bor i ett hus där det är mer praktiskt att använda sig av gas för matlagningen än el.

Automatiska funktioner för högre säkerhet

Något som man kan se i många nya spisar är automatik som gör att matlagningen blir säkrare. Oavsett om man är ute efter utomhusstekhällar eller en helt vanlig spis och ugn så kan man få funktioner som att hällar slås av automatiskt så att man aldrig riskerar att glömma dem på. Man kan också använda sig av timers som gör att man inte bränner mat för att man gör något annat medan kokningen pågår.

Det är säkrare än någonsin att laga mat på spisen och i ugnen. Resultatet av automatiska funktioner är även bättre mat. Man kokar inte för länge och temperaturen blir korrekt. Även om man inte tycker att det är jättekul att laga mat så kan man tjäna på att skaffa köksmaskiner som är moderna och automatiska för det kommer att spara tid och så får man ut mer av de råvaror som man köper för matlagningen.

Induktionshällar sparar mycket energi

Vill man spara på energi så kan det vara väl värt att ta en titt på induktionsspisar. Det här är spännande teknik där man använder sig av magnetism för att värma upp kastruller. Själva plattan som man lagar på blir inte varm. Det här innebär också att man får upp värmen mycket snabbare. Induktionshällar har en spännande design där man kan placera kokkärl och kastruller på olika sätt. Hällen är helt flat och många gånger så ser man inte ens streck för var man ska ställa en kastrull. Detta eftersom man får en flexibilitet och kan välja mellan olika zoner som löper över varandra. Ett litet minus är att man inte kan använda kastruller som inte är gjorda av ledande material. Det kan bli så att man får uppdatera och köpa nytt om man byter till induktionshällen i köket.


Visar 820
Totalt 820

Smeg Tr90 115 L Creme

Smeg
Gasspisar

Smeg Tr90Bl2 115 L

Smeg
Gasspisar

Mustang Portabel

Mustang
Gasspisar

Bosch Hqa004020W

Bosch
Spisar

Bosch Hqa004020U

Bosch
Spisar

Witt Wif 70 Qf Induktionshäll

Witt
Induktionshällar