Glasunderlägg

När man ställer fram vinglas och ölglas så är det inte så dumt att även ha underlägg för dessa. Det här ser man ofta på pubar och man kanske kan tro att det är en slags gimmick som är till för att göra reklam för olika märken. Men glasunderlägg är faktiskt så mycket mer än så och något mycket praktiskt att ha hemma. När man kan ställa glasen på underläggen så blir det ordning och reda och man får ett skydd både för glas och för bord.

Syftet med glasunderlägg

Det finns flera goda anledningar till att använda glasunderlägg när man serverar drycker, och inte bara till fest. Ta för vana att ta fram underlägg när du plockar fram vanliga dryckesglas såväl som vitvinsglas och whiskeyglas. Det här är nämligen något som kommer att skydda bordet. Många träbord riskeras att fläckas av dryck som spiller lite från glaset. Även kondens på glasets yta kan skada bordet. Om man ställer ner det på ett underlägg så minskar man risken avsevärt.

En annan sak som är bra med glasunderlägg är att de minskar på det oljud som uppstår på ett naturligt sätt då man ställer ner ett glasbordet. Är det fråga om ett glas som är ömtåligt så kan man ju även riskera att skada det av helt vanlig användning. En mindre spricka i kupan gör att man får slänga hela glaset och det är ju synd. Det här kan man undvika med glasunderlägget. Låt oss inte glömma bort underläggen som är till för glasen med varm dryck. De kan vara gjorda av kork och är utmärkta då man vill undvika att värma upp bordet med drycken.

Olika material och former

Det finns underlägg av olika material och former. Det går att matcha dessa fint med bordstabletter och servetter. Det är inte så dumt när man ska ha gäster och gärna vill se att bordet håller en snygg design där allting passar ihop. Man kan ha lite olika underlägg för ölglas och drinkglas. Här kommer ju storlek på glasets fot att få betydelse. En del underlägg har kanter som gör att glaset inte så lätt glider omkring på bordet och det kan vara smart. Detta särskilt om man det rör sig om en halare bordsyta där risken finns för att glaset glider av och hamnar i golvet utan ett bra underlägg.

Vackrare dukning för festen

Det blir också vackrare då man använder sig av glasunderlägg och det ska man tänka på då man ser på spritglas och tillbehör. Man får helt enkelt en snyggare dukning och det kan kännas så mycket mer inbjudande för gäster. Det här gäller också om man plockar fram öl och ölglas till kaffebordet. Med underlägg så får varje gäst en naturlig plats att placera drycken på. Glasunderläggens design får betydelse för hur fint det ser ut men här är det den personliga smaken som kommer att styra. Välj material, färg och form som tilltalar dig. Och se till att ha flera olika sorter för att kunna duka på ett innovativt sätt varje gång.


Visar 235
Totalt 235