Glas

Blixten slog ner på stranden och dagen efter så fann man otroligt vackra kreationer i den. Sand som hettas upp på detta sätt blir till det material som vi knappast skulle kunna leva utan. Men idag så väntar vi förstås inte på blixten för att få glas till våra hem. Samtidigt så är vinglas och muggar gjorda av detta material minst lika vackra som de kreationer som uppstår naturligt när vädrets makter får göra sitt. Även massproduktioner av samma design kan se unika och mycket inbjudande ut.

Glas som man blir glad av

Det finns glasdesign som man blir riktigt glad av. Det kan röra sig om muggar, glas och koppar som har färgglada prickar, ränder eller kanske figurer som man känner igen från berättelser. Särskilt barn tycker att det är roligare att dricka från glas som har mönster och färg. Men det man ska tänka på är att det finns lite olika kvalitet för den här typen av glasdesign.

Om man väljer glasen där färgen och bilderna har tryckts på glaset efter att det tillverkades så får man inse att dekorationen snart kommer att slitas ner. Det räcker med att man tvättar i diskmaskin och använder några gånger för att det hela kommer att se annorlunda ut. När färgerna istället finns med i glaset, det vill säga att det rör sig om färgat glas, så kommer de inte att slitas. Det brukar vara dyrare med färgade glas som kommer med originellt färgat glas, men det kan man ändå vinna på då dessa modeller håller sig finare längre.

Favoritglasen med prickar, figurer och annat som älskas av barnen idag kommer att vara lika uppskattade av barnbarnen om några årtionden. Det finns helt klart en mening med att satsa på hög kvalitet, och det särskilt när man väljer lite annorlunda motiv som man inte ens kommer att finnas i handeln om några år.

Eleganta glaskreationer för festen

När man dricker alkoholhaltiga drycker, eller bål utan alkohol, så vill man gärna göra det i glas som är lite vackrare. Vinglas har en distinkt design med fot och en rundad topp. Gemensamt för champagneglas, vitvinsglas, och rödvinsglas är just att de har en fot så att man kan hålla i glasets stjälk. Det här ger en särskild känsla som passar väl ihop med dryckerna i glasen.

Detsamma kan man säga om cognacskupor och whiskeyglas som också har en design med tanke på drycken som man dricker. Vi associerar en viss typ av glasdesign med specifika drycker och därför så är det kul att ha dessa hemma då det blir fest och man vill bjuda på shots, vin, drinkar och mer.

Glasdesign för vardagen

Till vardags så behöver man glas som klarar av naturliga påfrestningar. Det här är design som man kan ställa i diskmaskinen utan oro för att de ska gå sönder eller få fula repor. Barn hanterar dryckesglasen på lite annorlunda sätt än vi vuxna och det ska man också komma ihåg. Det är faktiskt inte så dumt med plastmuggar till de små tills de lär sig hur man ställer ett glas i bordet utan att det spricker och att man inte låter det falla till golvet efter användning…

Pris
18 kr20 000 kr
Märken (229)
Färger (19)

Visar 6 367
Totalt 6 367

Byon Poppy Kopp 22 Cl

Byon
Koppar

Byon Poppy Kopp 22 Cl

Byon
Koppar