Bordstabletter

Att lägga ut individuella underlägg på bordet är inget nytt fenomen. Det här är praktiskt, och det är något som också får det att se lite finare ut då det är dags att äta. En del har alltid bordstabletter framme på bordet och väljer kanske detta istället för dukar för att skydda bordets yta. Numera så finns det så många fina stilar och man kan investera i lite olika set för att skapa rätt känsla vid bordet. Man tar fram de finare underläggen till festen och har lite mer alldagliga versioner under veckan.

Eleganta eller coola bordstabletter

Ska det vara elegant eller kanske coolt och lite skrattretande? Det här är helt och hållet upp till dig! Men en sak är säker, vad du än väljer så kan du vara säker på att fina bordstabletter tillför en ny dimension till matbordet. Både stora och små kommer att gilla bilder på elefanter eller kanske scener från en plats som ni aldrig har besökt eller kommer att få chans att besöka. Man kan göra så mycket med en så enkel inredningsdetalj. Till skillnad från tavlor så behöver man inte fundera så mycket på om bilderna verkligen kommer att passa in, det är ju lätt att byta.

Om man tycker att flera olika bilder och mönster är fina så kanske man kan välja en färgskala och blanda lite. Svartvita bilder på olika saker gör att man alltid undrar vid vilket underlägg man ska äta en viss dag. Om formen på underläggen är densamma så får man ändå ett sammanhang och en helhet.

Elegant kan vara bordstabletterna som är vävda av tyg och som är lite tjockare än de som är gjorda av plast. Dessa kan man kombinera med tygservetter som får ligga i ringar vid glaset. Elegantare bordstabletter passar särskilt fint på matsalsbordet när man vill bjuda in till lite högtidligare middag.

Underlag som inte glider omkring

Något som man kan bli tokig på är underlägg som glider omkring. Det här kan bero på att bordets yta är hal. Det kan ju vara gjort av glas och då kan plastunderlägg bli ett dåligt val. Men det finns tabletter som har förberetts just för detta. De har en undersida som kommer att fastna bra även på hala underlag. Det gör att man inte riskerar dra ner hela måltiden i knäet för att man drog lite i underlägget.

Lätt att rengöra mellan varje måltid

När det handlar om matbord och dukar så måste det förstås vara rent och hygieniskt. När man har använt bordstabletter så kommer de oundvikligen att ha rester av måltiden och dryckerna. Spill kan man ibland torka bort med en trasa. Det fungerar bäst på plastversionerna. När det gäller tygtabletter så är det viktigt att de går att tvätta i maskin utan att man förstör designen. Plastbordstabletter ska vara enkla att skölja av med tvål och vatten och sedan torka mellan varje användning. När man ser att bordstabletter börjar se lite slitna ut så är det dags att skaffa nya. Inget varar för evigt, inte ens de bästa underläggen!


Visar 368
Totalt 368