Vinställ

Har man fler än en vinflaska hemma så är det inte så dumt med ett ställ som dessa kan stå tryggt i. Det är förstås de som har fler vinbuteljer än så och som verkligen behöver vinställ, men man kan betänka att det här faktiskt är en vacker inredningsdetalj som kan ge skäl till att man köper lite mer vin. Då den står i vardagsrummet så bidrar den till en klassiskt vacker inredning där vinflaskorna kan bli till ett samtalsämne eller kanske ge upphov till att det blir fest lite oftare.

Vinställ som inredning

Ska man ha vinställ som inredning så gäller det att man väljer något som kommer att se bra ut i sitt sammanhang. I ett rum där man har många trämöbler så kan det bli fint med samma material på stället. Men om man använder sig av lite mer modern design så kanske ställ av glas eller metaller kommer att passa bättre. Det är alltid smart att ta sig lite tid till att se på olika stilar för att komma fram till rätt design.

Storleken får också betydelse. Det är inte så snyggt med ett halvtomt ställ. Om man inte kommer att ha så många flaskor att lagra så är det bättre att välja en mindre variant som alltid ser välfylld ut. Alternativt så får man bygga på kollektionen med fler flaskor.

Då man ska lagra vin i källaren

När man ska lagra vin i källaren så är det viktigt med ett vinställ som har gott om plats och som är enkelt att använda. Gör man eget vin så kan man vilja ha system för datum och för olika sorter. Då kan man vilja använda ett ställ där det är lätt att märka olika hyllor. Man bör tänka på belysning och se till att man alltid ser ordentligt vad som finns i vinstället. Detta så att man inte av misstag lämnar kvar viner som man borde ha druckit eller tvärtom att man öppnar flaskor som ska lagras längre.

Väggfast, på golvet, eller kanske på hyllan

Som vintillbehör så är vinstället mycket viktigt och det finns i flera olika versioner. Man kan till exempel välja ett som står på golvet. Det är vad man brukar ha för vinförråd där man behöver mer plats för flaskorna. Det går också att hänga stället på väggen. Här kan man välja ett mycket litet ställ som kanske bara har plats för 2-4 flaskor. Det blir perfekt för hushållet där man inte dricker så mycket vin men ändå vill få god förvaring.

Om man tycker att vinet ska stå eller ligga på en hylla så kan man välja det portabla stället som man flyttar runt på. Det kan stå på en hylla såväl som på ett bord och gör det enkelt att komma åt flaskorna då man vill. Ställer man ett vinställ på en hylla så ska man dock tänka på att det kan bli rätt så tungt då det är fulladdat med flaskor. Det måste hyllan klara av om man vill undvika en olycka.


Visar 118
Totalt 118

Alessi Noé Vinställ

Alessi
Vinställ

Georg Jensen Alfredo

Georg jensen
Vinställ

Dorre Vinia

Dorre
Vinställ

Eva Solo Nordic Kitchen

Eva solo
Vinställ