Tekannor

När man har testat att dricka te med tekanna så vill man inte gå tillbaka till påsen i koppen. Det finns rentav caféer som har som specialitet att man kan beställa in en hel kanna med favoritteet. När man dricker te hemma vid bordet med vänner så är tekannor väldigt praktiska. Så snart som teet är klart så är det bara att hälla upp, och så kan man sitta och samtala omkring den fina kannan som gärna får matcha de tekoppar som man använder sig av.

Kanske tänker du på en klassisk vit kanna av porslin, men du ska veta att det finns många olika modeller. Man kan välja kannor av glas och det är inte så dumt då man vill se färgen på teet som man dricker. Det finns också olika modeller och design. Man kan välja spännande färger och handtag som kan vara gjorda av allt från metall till trä.

Vackra tekannor för tepartyt

När man ska ha ett teparty så är tekannans design viktig. Den bör då matcha tekopparna och tefaten som man ställer på bordet. Det är heller inte så dumt att ha teskedar som är lite finare. Vad man tycker är fint är väldigt personligt så ta en titt på de olika modeller som finns och skapa ett set som du trivs med. En vacker tekanna kan man känna sig stolt över. Om det är så att man vill bjuda på olika smaker så kan man välja att fylla den med hett vatten och sedan dela ut tesilar och ställa olika te-mixar såväl som tepåsar på bordet. Det blir bra mycket snyggare än att placera tekokarenbordet.

Håll drycken varm längre

En sak som man inte får glömma är att alla heta drycker förr eller senare kyls ner. Detta om man inte har ett värmeaggregat under kannan. Men man kan välja att täcka tekannor med huvor eller vantar som fungerar bra för att hålla värmen längre. Med dessa så kan man ordna med teet på bordet en bra stund innan alla som ska dricka det dyker upp. Sedan så är det bara att använda en tekokare eller vattenkokare för att fylla på med mer hett vatten då det behövs.

Filter av olika slag

Det finns lite olika filter för te som man gör i tekannor. Man kan ju alltid lägga i en tepåse eller två men det blir för det mesta godare med pulver eller med teblad som ska ligga och dra i ett filter. Filtret är för det mesta inbyggt i kannan och det kan vara gjort av metall, plast eller kanske glas. Tänk på att göra rent filtret mellan varje användning så att du inte får konstig smak på teet. Det ska vara lätt att plocka ut filtret, och det kan man vilja göra rätt så snart efter det att man häller på vattnet.

Ibland så kan det vara gott med mycket starkt te, men för det mesta så räcker det med omkring 5 minuter för att det hela ska vara klart och då kan man plocka ut filtret med bladen så att man behåller den perfekta smaken i tekannan.


Satake Tekanna Oval 1,2L

Satake
Tekannor

Alessi Cha Tekanna 0,9 L

Alessi
Tekannor

Gefle Tekanna

Gefle
Tekannor

Le Creuset Tekanna 1,3 L

Le creuset
Tekannor

Greengate Ailis Tekanna

Greengate
Tekannor