Kaffekapslar

Har man en kapselmaskin så behöver man kaffekapslar. Det här är en brygg-metod som blir alltmer populär, och det finns det goda skäl till. Men det kan vara bra att veta att kapselkaffe inte är för alla. Det finns fördelar med kapslarna, men om man till exempel är van vid att dricka bryggkaffe med pulver som man häller på i en filterdel så kan man lika gärna fortsätta med detta och eventuellt satsa på bättre kaffesorter för att förhöja smaken. Den som tycker om omväxling och har espressobryggare eller annan kapselmaskin kan dock se glädjen i kapslarna.

Är kaffekapslar för alla?

Nej, det är som sagt så att kaffekapslarna inte är för alla. Det ska man vara medveten om. Man måste inte använda kaffekapslar om man har en vanlig kaffebryggare eller kör med mokabryggare. Men då det är så att maskinen som man har köpt bara tar kapslar så är det detta som gäller. Då ska man betänka att det finns lite olika kapselkaffe beroende på maskin. Man måste välja rätt! Kolla alltid att de kapslar som du väljer verkligen är till för din kaffemaskin. Räkna inte med att det kommer att fungera ändå.

Så fungerar kapslarna

Kapslarna är egentligen små filter som har fyllts med kaffe. De kommer i olika vikt och kan ha lite olika typer av kaffe. Det finns också varianter som kommer med smaktillsatser vilket kan vara spännande. Tekniken är enkel. Man sätter i kapseln i maskinen och sedan så kommer vattnet att pressas genom den och ta med sig kaffesmaken utan att ta med sig något pulver. Det här fungerar ju egentligen precis som i kaffebryggaren med filter och löst pulver. Men det ska sägas att kaffekapslarna ger en mer kompakt effekt och det är detta som gör att en del menar att smaken blir så mycket bättre.

Fördelar med kaffekapslarna

Förutom att man får ett fint urval för smak så är det också så att man med kaffekapslar kan vara mer exakt med dosering. Man behöver inte gissa på att man har använt tillräckligt mycket kaffe i skopor. Varje påse har ett visst mått, och man vet precis hur mycket kaffe man kommer att få ut av den såväl som hur stark drycken blir. Det blir alltså enklare att vara precis och att få den dryck som man vill ha.

En del ser en ekonomisk vinning med kapslarna för man överdoserar inte och behöver inte kasta kaffe som inte längre är fräscht för att man öppnade en påse för över en månad sedan. Varje kaffekapsel är individuellt förpackad så man använder bara den mängd man verkligen behöver. Det är något som fungerar bra i hushåll där det inte är så många som dricker kaffe, men som kanske inte är lika ekonomiskt då man gör av med en påse med färdigt pulver på några dagars tid.

Välj rätt sort

Tänk på att kapselkaffe kan smaka rätt olika beroende på sort. Lägg märke till saker som vilka bönor som har använts och om det finns tillsatser. Du kan också dra nytta av recensioner som finns på nätet där andra kaffedrickare talar om hur specifika kaffekapslar smakar. Det kan vara ett bra sätt att hitta rätt på.

Pris
47 kr4 019 kr

Visar 47
Totalt 47