Mokabryggare

MokabryggareMan kan säga att mokakaffe är en italiensk uppfinning som gör det möjligt att brygga espressoliknande kaffe, och det utan espressomaskin. Med en mokabryggare så får man verkligen en utsökt smak, och det är därför som många väljer denna hellre än en kaffebryggare. Bäst blir det när man med kaffekvarnar kan mala bönorna själv och inom någon minut brygga. Man bör då mala till en nivå som är snäppet finare än den som vanligt bryggkaffe har.

Så använder man en mokabryggareDet är enkelt och snabbt att brygga mokakaffe med mokabryggare och de flesta modeller fungerar på precis samma sätt.

Du börjar med att fylla den nedre delen av mokabryggaren med vatten. Det ska vara kallt vatten. Du kan välja kranvatten så länge som det är rent. Ventilen på bryggaren får inte täckas!

Sätt in silen och fyll denna med kaffe. Här ska man inte packa utan låta det vara luftigt. Det här är motsatt det som man gör med espressomaskiner trots att man är ute efter liknande smak. Ett tips är att addera lite socker till kaffepulvret för att få en ännu bättre smak.

Kaffet kommer att bryggas på en medeltemperatur, alltså lite lägre än vad man gör med pressobryggare och vanliga kaffekokare.

När kaffet är klart så ska man röra om med sked för att få godare smak.

Diska genast mokabryggaren med hett vatten. Undvik diskmedel eftersom det kan förstöra smaken på kommande koppar kaffe som du lagar med bryggaren.

Nästan som espressokaffe

Det är många som beskriver mokakaffet som att vara nästan som espressokaffe. Det här kan ge en god beskrivning av smaken men är egentligen inte helt korrekt. Mokakaffet har sin egen distinkta smak och är något som man kan vilja koka även om man har en espressomaskin. De som verkligen uppskattar kaffet till vardags och till fest kan ha flera olika maskiner och alternativ, och man använder det som passar bäst till den smak som man är ute efter.

Servera i små eller medelstora glas

Serveringen bör ske i små glas som man använder för espresso. Men det ska sägas att man ibland kan vilja dricka lite mer av moka än vad som är fallet med starkt espressokaffe så det kan vara smart att servera i vanliga dricksglas. Det finns särskilda koppar och glas som är till för mokakaffe och som kan vara kul att ha hemma då man får gäster och vill bjuda på denna kaffesort.

Kaffebönorna får betydelse

Liksom med allt annat kaffe så kommer bönorna som används för det att få betydelse. När man köper kaffet färdigmalet och öppnar en påse så bör man använda denna inom 2 veckors tid för att inte förlora smak. Om du maler själv så handlar det om minuter från malning till bryggning för att maximera smaken. Det är viktigt att lära sig mer om hur kaffebönorna som används för pulvret som man laddar mokabryggare med påverkar smaken. Med rätt hantering och rätt val av bönor så får man det bästa kaffet. Så enkelt kan det vara!

Pris
199 kr1 200 kr
Färger (2)

Visar 43
Totalt 43