Espressomaskiner

Det blir allt populärare att skaffa avancerade kaffemaskiner för hemmabruk. Med espressomaskiner så kan man laga kaffedrycker som påminner om det som man får på finare caféer. Man får en smak som är lite bättre än vanligt bryggkaffe och så kan man ju även se charmen med att själv jobba med en maskin som har lite mer än en knapp för på och av. Det har hänt en hel del med utvecklingen av den här typen av köksmaskiner. De finns i olika format så att du kan välja en variant som passar din diskbänk och det intresse som du har för tillagning av kaffe.

Det är enkelt att använda espressomaskiner

Man ska inte bli rädd av design som ser komplicerad ut. Det är sant att vissa espressomaskiner har en hel del reglage och sådant som kan se ut som spakar och annat utomjordiskt. Men när man väl börjar använda maskinen så inser man att den inte är så svår att förstå.

Du börjar med att som vanligt hälla på kallt vatten, precis som med kaffebryggare! Maskinen kommer att värma upp vattnet. I filterhållaren så lägger du kaffet. Tänk på att dosera rätt. Se också till att du packar kaffepulver på rätt sätt. Om du använder kaffekapslar så är det lättare för då vet du att det kommer att vara packat så att vattnet rinner jämnt igenom pulvret.

Det går att använda kaffe som man maler själv i kaffekvarnar och det kan vara kul att testa med lite olika malningsgrad för att se hur smaken blir. Man ska också betänka det filter som används. Om det är för en kopp eller kanske för fler. Man får som sagt testa sig fram lite för att hitta rätt inställningar för det perfekta kaffet.

När bryggningen i espressomaskinen drar igång så kan man räkna med att det kommer att ta cirka en halv minut. Nu är det dags att skumma mjölken som du vill göra latte och cappuccino med…

Espressomaskin med steamer-arm

Om man ska skumma mjölk med en espressomaskin som har en steamer-arm, det är den som ser ut som en spak, så ska man vara noga med att jobba på rätt sätt. Det kommer till exempel att finnas vatten i denna arm och det ska man blåsa ut innan man börjar. Om man glömmer bort så blandas mjölken men vatten och det kommer att påverka konsistensen.

Det vanligaste är att man använder sig av kall mjölk och man kan använda lågfettsvarianter. Du har säkert sett att baristor dunkar mjölkkannan i arbetsbänken innan de skummar. Det bör du också göra för att få ett bättre skum då eventuella luftbubblor försvinner. När du har steamat klart så blåser du lite till för att få ut mjölkrester från steamer-armen.

Mer än gott kaffe

Något man snabbt inser med espressomaskiner är att de handlar om så mycket mer än gott kaffe. Det här är en konst och kanske lite av en lek. Man blir snabbt förtjust i själva processen och kan inte vänta på att få brygga eget kaffe igen. Man bjuder kanske till och med in gäster bara för att få visa vad man kan! Tänk bara på att hålla maskinen ren. Läs noga instruktioner för hur du ska hålla rent så att ditt kaffe alltid förblir hygieniskt och gott.


Visar 372
Totalt 372

Philips Helautomatisk

Philips
Espressomaskiner

Dualit 3In1 Espressomaskin

Dualit
Espressomaskiner