Kaffebryggare

Ett svenskt hem utan en kaffebryggare är otänkbart. Även om man själv inte dricker kaffe regelbundet, om någonsin, så kommer det garanterat att finnas andra i hushållet som gör det. Och när det kommer gäster så kommer de att vilja få en kaffe på maten. Man kan numera välja mellan många olika modeller och en del är enklare att använda än andra. Förutom att man kan kräva hög funktionalitet så kan man också tänka lite på det där med estetik. Bryggaren kommer ju att stå framme på diskbänken, och då får den gärna ha snygg design och en färg som passar bra in i köket.

Kaffe på kort tid

Något som är viktigt för många är snabbhet. Man har inte tålamod att vänta på att kaffet ska blir klart. Samtidigt så vill man att det ska smaka utsökt. Det blir en utmaning för kaffebryggaren som på kort tid ska lyckas få till rätt temperatur på vattnet och sedan skicka detta genom ett filter på ett sätt som leder till att kaffets smak och arom blir perfekt. Men den nya tekniken är verkligen fantastisk och bra kaffekokare lyckas med detta på mycket kort tid.

Allt man behöver göra är att ladda med pulver eller kaffekapslar, hälla på vatten om detta inte dras automatiskt av maskinen, och sedan trycka på knappen för bryggning. Vissa maskiner har särskilda inställningar som kan påverka smaken, men för det mesta så är det bara en på och av knapp som man använder sig av.

Säkra kaffebryggare för hemmet

Säkerhet är viktigt och det särskilt när det handlar om köksmaskiner som man kopplar till el och som blir varma. När kaffet är klart så får det stå i kannan och man lämnar maskinen på för att det ska förbli varmt längre. Det här är ju praktiskt i en familj där fler vill få sig en morgon-kopp, men vem ska stänga av bryggaren? Om alla glömmer så har man ju en potentiell brandfara i köket. Inte med nyare kaffebryggare som slår av automatiskt efter en viss tid. Dessa är verkligen att rekommendera då man vet med sig att det har hänt, inte en eller två gånger utan otaliga, att man kom hem till en bryggare som stod på med en kanna där kaffet torkat och bränts fast in kannan.

Då man behöver brygga mer än en kopp

När man behöver brygga stora mängder kaffe så ska man satsa på kaffebryggare som har större kannor. De behöver inte ta så mycket mer plats än andra och är ofta utformade så att de helt enkelt är lite högre. Det finns också modeller som är till för en eller två koppar. Dessa är smarta val för mindre hushåll. Men man kan också betänka möjligheten att använda sig av pressobryggare som ger mycket gott kaffe och som finns i olika storlekar.

Vill man påverka smaken på bryggkaffet så kan man investera i kaffekvarnar och själv mala kaffebönorna precis innan bryggning. Det kan göra stor skillnad och vara särskilt trevligt då man bjuder gäster på drycken.

Pris
39 kr84 995 kr
Färger (16)

Visar 1 110
Totalt 1 110

Philips Helautomatisk

Philips
Espressomaskiner

Dualit 3In1 Espressomaskin

Dualit
Espressomaskiner