Kaffe

Det spelar ingen roll om man dricker kaffe eller inte, doften som kommer från en kaffekopp kan vara tillräckligt för att man ska sluta ögonen och tänka ”ahhhh”. Faktum är att det är bevisat att enbart doften av kaffet kan få oss att vakna till, och därmed så kan man säga att den här drycken är en tillgång för precis alla som finns omkring den. Börja morgonen med en fräsch kopp som du brygger i egen kaffebryggare, eller satsa på perkulatorer för att få ut mer av de kaffebönor som du maler själv i din kaffekvarn och som sedan kokas igenom ordentligt.

Godare kaffe hemma

När man gillar kaffe så blir det lätt så att man lär sig mer om hur man kan tillreda drycken på olika sätt. Kanske frångår man den vanliga kaffekokaren för att istället använda sig av pressobryggare, även kallade kaffepressar. Det här är behållare som man fyller med vatten och kaffepulvret för att blanda. När det hela har stått några minuter så trycker man ner ett filter som samlar de grova kornen på botten av kannan. Resultatet är en smakfull dryck som är otroligt enkel att tillreda.

Vill man ha en särskild kaffetyp så kanske man ser på maskiner som mokabryggare och espressomaskiner. Idag så finns det flera olika modeller som är till för att ge mer avancerad kaffebryggning hemma. Innan man köper en maskin som kan göra espresso och cappuccino så bör man dock betänka om man verkligen kommer att använda den. Även om den är vacker att se på så är det onödigt att ta upp plats på diskbänken med en maskin som man knappt använder.

För att göra mer avancerat kaffe hemma så måste det finnas ett intresse. Om man inte är så nyfiken på att lära sig mer teknik så är det bättre att välja kaffemaskiner och kaffekvarnar som är enkla att använda. För vissa så betyder detta maskiner som man använder kaffekapslar till medan andra föredrar en riktigt bra bryggare med skopa och vattenbehållare.

Hur stor roll spelar valet av kaffebönor?

Valet av kaffebönor kan absolut påverka hur det smakar. De flesta sorter som man kan köpa i butiken ger god dryck, men det är klart att för finsmakare så är skillnader mellan ursprungsland och tillverkningsprocess något som märks. Det här påverkar pulverkaffe, kapselkaffe och andra sorter som man kan använda sig av. Med lite eftertanke så finner man de märken som man tycker bäst om. Det här är en subjektiv sak och det är bra att prova sig fram och inte bara köpa samma sort vecka efter vecka.

Smarta automatiska funktioner

Numera så kan man dra stor nytta av smarta funktioner som till exempel att en kaffebryggare slår av automatiskt. Det gör att man inte behöver vara rädd för att kaffet kokar för länge eller att det kokar bort och maskinen därefter utför en brandfara. De moderna kaffemaskinerna är också gjorda för att göra det enklare att måtta upp och få rätt balans mellan vatten och kaffe. De ser till att vattnet håller rätt temperatur och rör sig via filter i rätt takt vilket också är något som kan bidra till en bättre smak.

Pris
39 kr84 995 kr
Färger (17)

Visar 1 543
Totalt 1 543

Philips Helautomatisk

Philips
Espressomaskiner

Dualit 3In1 Espressomaskin

Dualit
Espressomaskiner