Ostkupor

När man har öppnat ett ost-paket så kan man plocka fram plastfilm eller plastpåse för att se till att osten inte torkar då den står förvarad i kylen. Men det finns ett smartare sätt att förvara ost på och det är med ostkupor som är utformade för att osten ska hålla sig fräsch längre. Kuporna har olika form och kommer att passa olika bra till den ostsort som man själv föredrar. Det är viktigt att välja en bra design som gör att man verkligen sluter om osten ordentligt och som också är enkel att hantera.

Förvara osten i ostkupor

Det finns flera anledningar till att man kan vilja förvara ost i ostkupa. Det här är ett kökstillbehör som inte bara är praktiskt. Mat är något som kräver viss skönhet och det får man med ostkupor som är gjorda för att vara vackra. Man kan välja en viss färg och ett material som man tycker om. Plast är vanligt för plasten är lätt att hantera och den ger god funktionalitet. Många gånger så kan plast påminna om glas men den blir förstås ett bättre val i ett hem där man har yngre familjemedlemmar som kommer att plocka kupan ur kylen.

Undersidan av en ostkupa kan vara formad på lite olika sätt. Det vanligaste är att den är flat och har en rand som löper omkring kanten för att göra det lätt att sluta till på ett sätt som gör att osten inte utsätts för luft. Lite luft finns det förstås alltid i kupan och det får man leva med. Något vakuum handlar det inte om. Och då osten sjunger på den sista refrängen så kan den förstås blir extra torr av att stå i kylen på detta vis.

Smarta lösningar för måltider utomhus

Något som man ofta behöver är köksredskap som är till för måltider utomhus. När man vill sitta på balkongen eller i trädgården och äta frukost så kommer ostkupan att bli en verklig tillgång. Den ser till att osten förblir fräsch och att man slipper flugor som slår sig ner på den. En bra ostkupa gör att man ser ordentligt vad som finns inuti vilket är bra då man ska äta med andra utomhus och inte vill exponera mat för väder och vind, samt insekter, bara för att alla ska se vad de kan välja från bordet.

Bra design ger bättre funktion

Funktionen påverkas av designen. Det är viktigt att man får ett lock som sluter tätt. Om det inte gör det så kommer det lätt att glida av då man flyttar på saker i kylen och då kan osten till och med falla ut och smutsas ned! Det får heller inte bli för svårt att öppna ostkupor då detta kan göra att man tar i för hårt och kanske till och med skadar kupan. Kan man öppna med en hand så är det kanon. Men det viktigaste är att man upplever att det är lätt att hantera kupan och givetvis också att den är lätt att diska så att man alltid har en fräsch förpackning för osten.

Pris
128 kr800 kr
Färger (2)

Visar 15
Totalt 15

Rig-Tig Contain-It Ostkupa

Rig-tig
Ostkupor