Glassmaskiner

Man kan vilja göra egen glass året om. Det är faktiskt inte så svårt att lära sig göra riktigt god glass med glassmaskiner som har utvecklats för att passa hushåll som inte behöver flera hundra liter vid varje tillverkning. Tekniken är nästan alltid densamma. Man slår ihop en smet och låter den sedan frysa långsamt under omrörning. Maskinen kan ha olika lägen och olika effekter som gör att man kan tillverka olika typer av dessert. Sorbet och gräddglass har inte riktigt samma tillverkningsprocess, men med en rätt så enkel glassmaskin så kan man tillverka dessa läckerheter.

Glassmaskiner som är lätta att hantera

När man skaffar nya kökstillbehör eller köksmaskiner så ska man alltid tänka på användningen. Det får inte bli för svårt. Även om man känner sig motiverad och kanske drömmer om att ta fram egna glass sorter för att tid nog göra sig en karriär av detta så är det klokt att börja med en enklare maskin. Genom att lära sig tekniken och testa lite olika recept så förstår man bättre vad glasstillverkning handlar om. Det här är ju en konst som kan ta lite tid att lära sig.

Det roliga med enklare glassmaskiner är att precis alla i hushållet kan vara med och använda dessa. Både barn och vuxna kommer att se charmen med att blanda ihop egen glass som man kan njuta av mot kvällen eller kanske då man har vänner på besök. Ett tips är dock att testa sig fram och vara säker på vad man gör innan man serverar familj och vänner på den egna glassen!

När man vill göra mycket glass

Det finns små och behändiga maskiner för glasstillverkning hemma. Dessa kan bestå av ett frysblock som är en skål som man ska ställa i frysen under ett dygn för att få den rätta effekten. Ibland så är frysblocket bara ett mindre inlägg som ligger i botten av den skål som man gör glassen i. När man vill göra mycket glass så kan man satsa på de dubbla glassmaskinerna. Med dessa så kan man tillverka två olika sorter samtidigt och det är inte så dumt när det är många som väntar på den goda delikatessen men som fördrar lite olika smak.

Viktigt med bra recept

Oavsett hur bra glassmaskin man har så kommer glassen inte att bli bättre än de ingredienser som man gör den på. Det är viktigt att man använder sig av bra recept. Det är enkelt att hitta recept för hemmagjord glass online. När man tar en titt i hemforum så kan man få många tips från folk som faktiskt har testat recepten som det talas om. Det här är en enorm fördel eftersom man då inte måste chansa på att det kommer att bli bra.

Det är förstås också viktigt att man använder glassmaskiner på rätt sätt. Frysdelen måste vara helt fryst för att glasstillverkningen ska fungera, och så måste man beakta saker som att man kanske måste ställa in glassen eller sorben i frysen under några timmar och sedan bearbeta den igen. När man följer instruktioner noga så är det troligare att man får riktig god glass som kan vara bra mycket godare än den som man kan köpa i butiken.


Visar 175
Totalt 175

Nod 1,5 L

Nod
Glassmaskiner

Nod 1,5 L

Nod
Glassmaskiner

Ninja Creami Rostfritt Stål

Ninja
Glassmaskiner