Matberedare

Har man inte så mycket tid över till matlagning så är det praktiskt att snabbt bli klar med tråkiga uppgifter, som till exempel att skära och riva ingredienser. Att stå och hacka lök som svider i ögonen är inget som man ser fram emot. Då är det mycket trevligare att slänga den i en matberedare som gör jobbet på nolltid. Med olika inlägg och tillbehör så kan man också välja hur man vill att de olika ingredienserna ska beskäras. Allting samlas upp i en skål som man kan använda vidare för att blanda och laga klart maten.

Det är få köksredskap som är så oumbärliga som matberedaren och det inser man så snart som man börjar använda den. Det blir svårt att gå tillbaka till vanligt rivjärn när det är så lätt att riva med maskinen. Dessutom så blir ju alltfler recept relevanta då man har rätt verktyg att tillaga maten med.

Enkelt att skära och riva

Det är enkelt att skära och riva med matberedaren. Den kan vara utformad på lite olika sätt men det vanligaste är att man matar in grönsaker och annat från toppen. De kommer att bearbetas av de verktyg som man monterar i mixern. Det kan vara roterande blad som har hål som antingen river, hyvlar eller hackar det som trycks igenom. Med kraft så går det snabbt och man får också former som ser bra och aptitliga ut.

Istället för att jobba med knivar och rivjärn för hand så får man ett perfekt resultat med köksmaskinen som gör jobbet i ett nafs. Det enda man behöver göra är att rengöra det som ska skäras och lägga det i maskinen. Det finns knappar där man reglerar hastighet, och om skålen är genomskinlig så ser man vad som händer inuti.

Matberedare med många tillbehör

Det är inte ovanligt att man får en matberedare med ett tiotal tillbehör, om inte mer. Det här beror på att man med samma maskin får så många olika funktioner. För att kunna skära i olika storlekar så behöver man olika blad. Det kan också vara så att man byter skålar för att de också inkluderar detaljer som hänger samman med resten av maskinen. När man väl får hem matberedaren så bör man ta en titt på funktioner och tillbehör så att man är medveten om vad man kan göra med den.

Det är också smart att läsa instruktioner för maskinen innan man börjar så att man är medveten om hur man ens får igång den. Det kan vara så enkelt att den inte kommer att dra igång om man inte har fäst locket på rätt sätt. Det här är en bra säkerhetsåtgärd, men den kan bli irriterande om man inte är medveten om den och tror att maskinen inte fungerar som den ska.

Rengöring är ett måste!

Ta för vana att rengöra matberedare och tillbehör direkt efter användning. Rivjärn, hyvlar och annat som ingår kan vara svåra att göra rent om matrester redan har torkat in. Man kan också skölja delarna inför nästa användning om de har stått ett bra tag i köksskåpet där de kan ha samlat på sig damm och annan smuts.


Visar 238
Totalt 238

Princess 1000 Watt

Princess
Matberedare

Wilfa Fp1B-1000

Wilfa
Matberedare

Bosch 800 W Vändbar Skärskiva

Bosch
Matberedare

Tefal Fresh Express+

Tefal
Matberedare

Philips Hr777690 Matberedare

Philips
Matberedare