Brödrostar

Visst kan man rosta bröd direkt i stekpannan, men det är verkligen onödigt då man kan köpa en brödrost som gör ett bättre jobb utan allt bök. Man kan dra nytta av brödrostar med plats för flera skivor såväl som av mindre modeller som är perfekta för små hushåll. Brödet hoppar upp och så kan man genast lägga på smör som får smälta och kanske ost och marmelad. Frukosten är snabbt ordnad när man har rosten på plats på bordet!

Rosta, värm upp eller tina

Med brödrosten så kan man göra mer än att rosta brödskivor. Med olika lägen så kan man välja att bara värma upp brödet en aning eller att tina det. Det här kan vara praktiskt då man alltid tar bröd från frysen för att hålla det färskt längre. Det finns brödrostar som har många olika lägen och det gör det möjligt att vara exakt med hur brödet ska värmas. Det här kan vara ett mycket avancerat köksredskap som ger precision.

Du bestämmer hur pass rostade brödskivorna ska bli genom att ställa in detta på rosten. Säg den stekpanna som kan ge ett sådant resultat utan att man står och vänder på brödskivorna om och om igen? När det är färdigt så poppar brödet upp och du får eventuellt en liten signal så att du hör att det är dags att lägga på pålägget.

Två eller fler skivor

Man kan välja mellan två huvudsakliga format, två eller fyra skivor. Men även om det finns plats för fler skivor bröd så är det inte säkert att de kommer att ha en enda spak i sidan att börja rosta med. Faktum är att man kan finna versioner där man kan välja att rosta två skivor åt gången eller fyra samtidigt och det är mycket smidigt. På så vis så kan man använda brödrosten både då man är lite fler som vill ha gott bröd till frukost eller mellanmål, och då man kanske bara är en person vid bordet

Snygg design som man inte tröttnar på

Hur ska en brödrost se ut? Här har vi lite olika tankar och föreställningar. Den klassiska modellen är rektangulär och har två rännor med plats för bröd, men det finns förstås andra modeller som kan se lite annorlunda ut. Man kan välja en rost i färg eller kanske en i metall som blänker i takt med diskbänken. Spakar och knappar kan ha lite olika form, och om man ser köksredskapen och köksmaskiner som en del av inredningen så är det verkligen en fördel att man kan välja en rost som är designad med tanke på stil. Du kommer att hitta modeller som passar ihop med övrig inredning eller något som är så unikt att du aldrig vill ställa undan brödrosten!

Tänk på att brödrostar ska underhållas för att hålla längre. Man måste städa ur smulor och alltid vara noga med att rosta på rätt sätt. Om bröd bränner fast så kan det leda till fula fläckar som är svåra att ta bort såväl som lite bränd smak på kommande brödskivor.


Visar 606
Totalt 606

Smeg Dolce & Gabbana

Smeg
Brödrostar

Graef Brödrost 2 Skivor

Graef
Brödrostar

Cloer Brödrost 4 Skivor

Cloer
Brödrostar