Assistenter

En köksassistent är en tung sak och inget som man plockar fram för att vispa några ägg. Men den kommer väl tillhands när man behöver laga en hel middag, och då man vill spara tid och kraft. Det finns många olika assistenter och när man väljer modell så ska man betänka hur den kommer att användas. Det kan också vara klokt att se vad andra säger om användarvänlighet. Ska man lägga några tusenlappar på detta viktiga köksredskap så är det verkligen viktigt att man får en maskin som man kommer att trivas med.

Det ska vara lätt att sätta ihop köksassistenten

Det första man tänker på med en assistent är hur pass enkel den är att sätta ihop. Assistenter kommer med instruktioner för detta. Man kan få anvisningar både skriftligen och med DVD. Det lönar sig att ta sig tid till att gå igenom dessa instruktioner. När man väl ska sätta ihop maskinen så går det snabbare om man vet hur.

Något som kan vara bra att beakta är att vissa köksassistenter har skruvar som är tunga att använda. Det gör att man drar sig lite för att förbereda mat med maskinen. Samtidigt så måste man ju få en konstruktion som är stadig och som kommer att klara av de krafter och vibrationer som uppstår då assistenten jobbar.

När du läser tester av köksassistenter och omdömen så är det här en bit som du alltid ska se lite närmre på. Om det blir för svårt så är risken stor att man inte kommer att dra nytta av alla funktioner som assistenten har och det är givetvis slöseri. Det är för det mesta så att man måste sätta ihop flera delar, även de som man inte kommer att använda, för att jobba med maskinen. Det får man acceptera, så ser tekniken helt enkelt ut.

Motorn måste klara av uppdragen

En annan sak att lägga märke till är motorns kraft. Många modeller har en säkerhetsfunktion som gör att motorn slår av om det blir för tungt. Är man mitt i tillredningen av en deg så kan det bli nog så irriterande att assistenten ger upp. Det kan ju ta en bra stund innan motorn är sval och kan jobba igen, och då får man plocka ut degen och jobba för hand.

Prisvärda assistenter som jobbar smidigt

En maskin som hoppar upp och ner på diskbänken kan kännas lite obehaglig att använda sig av. Det spelar ingen roll om den blandar smet bättre än mixers och blenders, eller om den slungar vatten ur sallad som ett magiskt durkslag. Det är viktigt med assistenter som jobbar på ett smidigt sätt. Helt tyst blir det inte då man knådar tung deg eller maler kött. Även nyare köksassistenter vibrerar och avger ljud. Men det behöver inte bli så högljutt att man inte kan höra vad man tänker. Har man en äldre maskin som alla får ont i huvudet av så är det verkligen på tiden att se på nya matberedare och assistenter som gör jobbet smidigare, snabbare, och tystare.

Pris
129 kr10 785 kr
Färger (5)

Visar 113
Totalt 113