Våffeljärn

När man ser på köksmaskiner så finns det vissa som är populärare än andra. Vi svenskar älskar att laga våfflor, och kanske har man ett antikt våffeljärn därhemma som fortfarande fungerar. Men när man testar en modern modell så vill man aldrig återvända till den historiska versionen som fortfarande står i köksskåpet. Det har hänt en hel del med utvecklingen av våffeljärnen och idag så kan man få en variant som snabbt gräddar många våfflor och som aldrig leder till bekymmer med smet som fastnar och bränns.

Att det inte kostar mycket att köpa våffeljärnet är också en stor fördel. Man får god funktion och en köksmaskin som är fin att se på. Den är lätt att göra ren och kommer fram ofta då man på nolltid får så goda våfflor av den.

Våffeljärn som ger hjärtformade våfflor

Numera så kan man vara rätt så kreativ med våfflorna. Man kan välja våffeljärn som ger mönster som till exempel hjärtan. Det här är inte bara kul för barn som givetvis tycker att mat med särskild form är lite bättre än annan mat. Om man ska ha middagsbjudning och vill avsluta med våfflor och glass så blir det effektfullt att servera en vacker form som får en att känna det som att man hade gått till en restaurang.

Formen på maten är viktig och det här är något som man kan fundera lite på då man ska välja järn. Det finns förstås helt vanliga varianter med det klassiska rutmönstret och det är minst lika fint!

Snabbare gräddning med dubbeljärn

Ska man bjuda ett gäng ungdomar eller vuxna på våfflor så är det ingen som har lust att vänta. Samtidigt så är detta en maträtt, eller kanske efterrätt, som är godast då den är fräsch. Hellre än att förbereda några timmar i förväg så kan man se till att ha ett dubbeljärn där man får ut fler våfflor per gräddning. Det gör att man kan laga dem då folk väntar och servera rykande varmt med grädde och sylt. Hur gott som helst!

Dubbeljärnen är smidiga att använda och de tar inte så stor plats som man skulle kunna tänka sig. För det flesta så finns det god anledning till att välja dubbeljärnet för det är trots allt rätt så sällan som man står och gräddar våfflor enbart till sig själv, och det brukar bli så att folk vill ha mer än en våffla.

Ett rent köksredskap är ett måste

Man måste hålla våffeljärnet rent för att det ska bli goda våfflor. Traditionella järn är inte alltid så lätta att rengöra då de kan vara fulla av fett från tidigare gräddningar. Men de nyare våffeljärnen är gjorda av material som är till för att smeten inte ska fastna. Det gör att det blir så mycket enklare att göra rent. Man ska dock vara noga med att inte repa ytan. Om man gör det så kan det ändå bli så att järnet lätt blir smutsigt och att funktionen inte alls blir så effektiv som det var tänkt. Använd mjuka rengöringssvampar och se alltid till att järnet inte är kopplat till elen då du gör rent!


Visar 231
Totalt 231

Wilfa Wm-623B Home 23

Wilfa
Våffeljärn

Steba We1 16,5 Cm 1200W

Steba
Våffeljärn