Bakmaskiner

Det är gott med nybakt bröd, men de flesta har ont om tid, och när man väl är i köket så kan det kännas som ett alltför stort projekt att börja baka. Det här innebär ju inte bara att man måste slå ihop ingredienser och vänta på att degen jäser. Man ska också ha plats för att knåda och sedan forma brödet innan det läggs i ugnen där man inte får glömma bort det! Med bakmaskiner så kan man lämna alla dessa uppgifter till maskinen. Den kommer att blanda, jäsa, knåda och baka brödet! Det låter som en dröm men det är det inte, och enklare maskiner för bakning är köksmaskiner som man har råd med.

Bröd utan klibb och stök

Tänk dig att kunna baka bröd utan klibb och stök. Din köksbänk förblir ren och inget mjöl kommer att fastna i hörnen. Istället så häller du mjöl, jäst, olja och andra ingredienser direkt i brödmaskinen som kommer att ta hand om bakningen. Maskinen har en form som man kan plocka ur och som har plats för de ingredienser som krävs för baket. Du väljer ett program och kan sedan göra annat medan maskinen jobbar.

När allt är klart så är det bara att plocka ur formen med det färdiga brödet. Tänk på att den kan vara mycket varm. Precis som när du tar ur en färdigbakad limpa ur ugnen så bör du skydda händerna med bra ugnsvantar. Brödet kan du stjälpa ut på en tallrik och i vanlig ordning täcka med en kökshandduk. När brödet är svalt så är det bara att servera. Med bra bakmaskiner så får man bröd som är krispigt på utsidan och mjukt på insidan, perfekt med andra ord!

Bakmaskiner som kan mycket

Man kan baka många olika typer av bröd i en bakmaskin som är gjord för detta. Det är bara att variera ingredienser och att ställa in rätt program. Olika program ger olika temperatur och hastighet för baket. Det här påverkar slutresultatet. Man kan också välja en bakmaskin som kan baka kakor. Det här är inte så vanligt och det kan vara bra att veta att kakorna som man bakar med maskin för det mesta blir rätt mjuka och inte precis så som när man bakar i ugn.

Välj en maskin som går tyst

Tänk på det där med volym. Man måste inte ha en bullrig sak som knådar så att det känns i hela huset. Tystgående bakmaskiner är en fördel. De kommer bara att pipa till då de är klara. Även om du inte hör pipet så kan du räkna med att maskinen lägger av och att brödet inte bränns. Det är ju knappast något man får då man bakar i ugn.

Kapacitet och snabbhet

Det man ska tänka på är kapacitet och snabbhet. Om man behöver många brödlimpor snabbt så är det bäst att ha en bakmaskin som jobbar fort utan att smak och kvalitet sänks. Hur stora limpor man kan baka beror på hur behållaren ser ut. Det finns standardformat, men man kan också välja maskiner som är gjorda för hushåll som har ett större behov av mer hembakt bröd.


Visar 49
Totalt 49

Obh Inox 6544 Bakmaskin

Obh
Bakmaskiner

Steba Bakmaskin 12 Program

Steba
Bakmaskiner

Steba Bm2

Steba
Bakmaskiner

Steba Bm3

Steba
Bakmaskiner

Lékué Bread Maker

Lékué
Bakmaskiner