Äggkokare

Hur många minuter har äggen kokat? Äggklockan kanske ringde men du glömde bort… Istället för att gissa på att det blir rätt konsistens på äggen så kan man använda sig av äggkokare. Det här är en köksmaskin som garanterat ger den typ av ägg som man är ute efter. Det är dock viktigt att förstå att man liksom med alla andra köksmaskiner kan få lite olika varianter. En del är bättre än andra och man bör också betänka hur många ägg man vill få ut av varje kokning.

Automatisk äggkokning

Det kan låta som en dröm, särskilt om man lärde sig laga mat innan de avancerade köksmaskinerna började tillverkas för hushåll och inte längre enbart var förunnat de stora industriköken. Automatisk äggkokning innebär att man stoppar äggen i en form som står ovanpå en behållare där vatten kommer att hettas upp. Äggen lagas under lock och man ställer in vilken typ man vill ha, löskokt, mellan, eller kanske hårdkokt. Det finns lite olika varianter men det här är grundtekniken.

Ägget lagas hela vägen igenom och man behöver inte gissa på när det är klart. Det krävs ingen separat äggklocka eftersom maskinen själv kommer att tala om när äggen är redo att servera. Man får för det mesta en signal och ser även på själva kokarens ljusknapp om äggen är redo. De automatiska maskinerna kommer också att slås av då tiden är ute. På så vis så riskerar man inte att äggen lagas för länge för att man glömde bort.

Enklare äggkokare som ger perfekta ägg

Man kan absolut hitta enklare äggkokare som ger perfekta ägg. Här är det inte så att ett dyrare märke alltid är samma sak som ett bättre val. Om man behöver lite olika lägen för att familjemedlemmar gillar äggen olika så lönar det sig att köpa en mer avancerad maskin. Annars så kan man nöja sig med något som är lite enklare. Oavsett vilken modell du väljer så kan du räkna med att det här kommer att spara tid. Du behöver inte böka med en kastrull och hålla ett öga på klockan. Äggkokningen sköter sig själv medan du kan göra annat, som att ta en dusch på morgonen kanske…

Är alla modeller lika bra

Nej, alla modeller är inte lika bra. Det som kan hända med en äggkokare som inte håller så hög kvalitet är att vissa ägg briserar varpå du får lagat ägg spritt i kokaren. Det här kan ju även hända i en vanlig kastrull, men man tänker ju sig att en avancerad kokare inte ska ge detta resultat. För att det ska vara lätt att hålla rent så är det bättre att välja en kokare som inte spränger äggen av misstag på grund av värme som inte regleras på rätt sätt. Med detta sagt så är det förstås också viktigt att förstå att man måste använda maskinen på rätt sätt. Om man inte gör det så kan man inte skylla på modellen eller märket för att det inte blev bra. Läs alltid igenom instruktionerna innan du börjar använda äggkokaren som du väljer!


Visar 84
Totalt 84

Severin Ek 3165

Severin
Äggkokare

Krups Ovomat

Krups
Äggkokare

Caso E7

Caso
Äggkokare

Severin Ek 3166

Severin
Äggkokare

Severin Ek 3167

Severin
Äggkokare

Emerio Eb-07001 Äggkokare

Emerio
Äggkokare

Emerio Eb-115560

Emerio
Äggkokare

Emerio Eb-07001

Emerio
Äggkokare

Severin Ek 3164

Severin
Äggkokare

Tristar Ek3074

Tristar
Äggkokare

Severin 1-6 Ägg

Severin
Äggkokare

Severin 1-3 Ägg

Severin
Äggkokare

Emerio Eb07004 Äggkokare

Emerio
Äggkokare

Emerio Eb07004

Emerio
Äggkokare