Juicepressar

Ett stativ med handtag eller kanske en kompakt maskin där man matar in frukter som man vill få juice från… Det finns lite olika typer av juicepressar och vilken man ska välja beror en hel del på de behov som finns. Det är inte säkert att ett dyrt och känt märke ger bästa funktionen. Man får se lite närmre på de finesser som pressen kommer med för att ta reda på om den kan bli ett bra val. Dessutom så ska man tänka på vad det är som man vill pressa. En del frukter och grönsaker kräver ju lite hårdare tag och inlägg som gör att man maler ner fruktkött och på så vis får ut mer juice av det.

Juicepressar som är enkla att använda

Enkel användning står högt upp på mångas lista. Här kanske det kan vara en fördel att välja en klassisk modell där man helt enkelt använder sig av ett handtag med vilket man för ner en övre del som trycker mot en undre. När en frukt ligger däremellan så kommer juicen att pressas ut. Den här typen av juicepressar är populära men man måste få en bra modell. Om inte så kan det hela bli rangligt och man får inte den önskade kraften.

Med rätt design så är den manuella juicepressen enkel att använda och den ger mycket juice. Ibland så får man räkna med att trycka till lite extra för att de två delarna ska knipa ihop ordentligt och då är det bara vuxna som kan använda pressen. Med en juicemaskin så slipper man lita på muskler för att lyckas få fram juice. Här kan man istället ladda maskinen med det som ska pressas och sedan göra något annat medan den jobbar på och producerar den hälsosamma drycken. Maskiner som har råsaftcentrifuger slungar ut juicen på ett otroligt effektivt sätt och då får man även ut mer av varje frukt, som till exempel fruktkött för bakning, vilket inte är så dumt.

Det blir roligt att pressa juice

De automatiska maskinerna uppskattas inte bara av hälsomedvetna vuxna, de gillas skarpt av barn! När man bara behöver ladda på med frukt och sedan välja program så är juicetillverkningen något som även de unga kan ta del av. Det blir rentav ett intresse, och det är klart att man kan se nyttan med att även de yngre tycker att det är roligast att göra sin egen juice.

Smoothies, sorbet och mer

En bra juicepress kan man använda för så mycket mer än juice. Man kan göra smoothies med den genom att kombinera flera olika frukter och grönsaker. Dessutom så kan man göra sorbet. Egentligen så är det bara fantasin som sätter gränser för vad du kan tillverka med juicepressar och juicemaskiner, men det är klart att du får fler val då du köper ett exemplar som håller hög kvalitet och som ger dig mer än en funktion.

Tänk alltid på det där med rengöring. Det ska vara lätt att plocka isär juicepressen och att rengöra de olika delarna. På så vis så får man hälsosam juice som är fri från smuts och bakterier, och verkligen nyttig att dricka.


Visar 132
Totalt 132

Westmark Vita Freund

Westmark
Juicepressar

Cilio Juicepress

Cilio
Juicepressar

Hay Sowden Juicepress

Hay
Juicepressar