Duschväggar

Skapa ett mysigt duschhörn med en vägg som kommer att skärma av resten av badrummet från vatten och ånga. Med vackra duschväggar så förvandlas badrummet till en plats där man gärna stannar en stund för att det är så fint. Väggen kan flyttas som en dörr så att man lätt kommer åt hörnan, eller så kan den vara fast för att ge ett litet rum i rummet. Det går också att kombinera flera väggar för att få till en vrå där man kommer att duscha i lugn och ro.

Duschväggar av glas

Det är inte ovanligt att duschväggar är gjorda av glas. Det här är trots allt ett material som gör sig så väl i badrummets våta miljö. Man tillverkar väggarna av säkerhetsglas som inte är så lätt att krossa. Det gör att man kan känna sig säker både som vuxen och barn i och omkring duschvrån. Glaset har många fördelar som att det kan komma i olika färger och nyanser med mönster som skapar en fin effekt.

Om man inte vill ha total insyn till platsen där man duschar så kan det vara klokt att välja glaset som är gjort för att enbart släppa igenom ljuset. Det här gör man med färg och olika effekter och det ser mycket bra ut. För att inte få ett för mörkt duschhörn så kan man alltid installera lampor i taket över den. Med punktbelysning så blir det väldigt mysigt.

Kombinerad dörr och vägg

Det är inte ovanligt att duschväggen också är en dörr. Den har en list mot golvet som gör att vatten inte flyter ut på golvet då man duschar, och så finns det ett behändigt handtag så att man kan öppna och stänga ordentligt. På dörren så kan det också finnas krokar och fästen för duschkorgar och annat som man kan behöva. Det kan dock tyckas vara finare om man inte har en massa olika funktioner på själva dörren.

Det går att bygga en duschhörna med flera duschväggar som man installerar på lämplig plats i badrummet. Två väggar kopplas samman med en dörr som är gjord i samma material och stil. Det påminner en hel del om duschkabiner men kan anses vara lite enklare utan knappar och annat som kontrollerar vattnets temperatur och annat.

Inred med viktiga detaljer

Tänk på att inreda duschhörnan med sådant som kommer att behövas. Det kan till exempel vara skönt att ha nära tillgång till handdukar så en stång för detta bör sitta på väggen invid hörnan. Om man använder sig av två väggar och inte vill ha en dörr framtill så kan duschstänger som man fäster mellan väggarna och hänger duschdraperier på bli en bra lösning. Men detta är något som kommer att leda till att vatten hamnar på golvet utanför duschen. Det får man vara förberedd på. Med skrapor, duschmattor och rätt lutning på golvet så ska detta inte utgöra något större problem även om det kan leda till lite mer arbete med underhållet av badrummet.


Visar 155
Totalt 155

Ifö Duschvägg 10-4 Showerama

Ifö
Duschväggar

Ifö Duschvägg 10-4 Showerama

Ifö
Duschväggar

Arrow Duschvägg Wall

Arrow
Duschväggar

Arrow Duschhörn Round Edition

Arrow
Duschhörn