Duschmunstycken

När man ska välja dusch så är duschmunstycket något att betänka. Det här är en detalj som man kan byta ut och den kommer att vara viktig. Betänk att skölja schampo ur långt hår med ett munstycke som inte har någon som helst kraft, det blir inte enkelt! Samtidigt så vill man givetvis kunna kontrollera flödet av vatten så att man kan reglera när man vill använda sig av lite mer vatten och när man kan låta det rinna lite långsammare och utan maximal kraft.

Kontrollera vattenförbruket med duschmunstycken

Om man vill spara vatten så ska man se på duschmunstycken som ger detta alternativ. Man kan till exempel trycka på en knapp för att halvera vattenförbruket. Då får man också en stråle som inte kommer att vara så stark, men det kan ju vara helt i sin ordning då man inte är ute efter styrka och tryck. Det kan röra sig om stora skillnader. Om man ser på vattenförbruk per minut via duschen så är det klart att det kommer att märkas på vattenräkningen om man får 5 liter per minut istället för 10.

Innan du väljer ett nytt duschmunstycke så är det alltså klokt att se lite på siffrorna för det. Rätt val kan absolut leda till bättre ekonomi i hushållet. I och med att de moderna munstyckena är så pass effektiva så är detta inget som kommer att förändra duschupplevelsen nämnvärt så det är värt att investera i den här typen av vattenkontroll.

Masserande effekt

Det finns också munstycken som har olika lägen och inställningar som inte bara är till för att ge olika tryck. Man kan nämligen få en skön massage med hjälp av pulserande stråle eller genom att man byter läge. Att hålla duschmunstycket mot en öm punkt i nacken kan vara allt som krävs för att man ska mildra värk eller undvika att få problem med spänningshuvudvärk. Det är faktiskt helt fantastiskt att man kan använda en helt vanlig dusch för massageterapi som fungerar!

Ett handtag som är bekvämt att hålla i

Glöm inte bort att handtaget ska vara bekvämt att hålla i. Man kan bli imponerad av duschmunstycken som har coola former och som är så stora att man tänker sig att det blir som att stå under ett vattenfall. Men någon ska ju hålla i duschen. Även om man kan fästa det på duschväggar så är det ofta så att man vill plocka ner och rikta mot kroppen. Om det blir för klumpigt så kan man tröttna på den modell som man har valt och önska att man hade tagit något enklare och mer vardagligt.

Lätt att använda och hålla rent

Ett duschhörn och duschkabiner måste vara enkla att hålla rena. Det inkluderar detaljer som duschkorgar och duschmunstycken. Släta former utan mönster är bäst eftersom dessa inte ger någon plats till bakterier och smuts att få fäste. Man får inse att det då och då gäller att byta ut duschmunstycket eftersom det på ett naturligt sätt tappar funktion och slits då man använder det dagligen.

Pris
75 kr4 799 kr
Färger (3)

Visar 79
Totalt 79

Oras Handdusch Natura Eco

Oras
Duschmunstycken

Oras Handdusch Optima Eco

Oras
Duschmunstycken

Oras Handdusch Apollo

Oras
Duschmunstycken