Badkar

Det måste finnas badkar! Så är det många som tänker då de ser sig om efter en ny bostad. Har man köpt ett hem så kan man ju själv bygga om i badrummet och se till att det finns en plats för bubbelbad. Att kunna sitta i varmt vatten och slappna av handlar inte bara om att man vill få god kroppsvård, det här är även viktigt för den mentala hälsan. För barnfamiljer så är badkaret något som kan ses som en nödvändighet. Barnen leker och har kul i badet, och samtidigt som de blir rena så bränner de energi så att de somnar snabbt en stund senare.

Badkar med olika form och design

Man kan köpa standardmodeller som är avlånga och som har mått som går in i vanliga badrum. Men det finns också stor kreativitet vad gäller badkar, och om man har plats för det så kan man ställa in ett runt kar mitt på golvet. Det för tankarna till svunna tider då badet var en procedur som krävde vatten som värmdes över eld och att man drog fram en tung badbalja.

Nu är det förstås stor skillnad på en balja av trä eller järn och det moderna karet som står på vackra tassar mitt på badrumsgolvet. Här får man ju moderna finesser som varmt vatten direkt från kranen och inbyggda effekter som ger massage och mer bubblor i vattnet.

Mer än sköna bad

Badet är inte bara en skön upplevelse som gör att man blir ren och varm. Man kan ju välja badkaret som också inkluderar vattenströmmar för jacuzzieffekt. Det här ger massage och därmed så kan man se badkaret som en plats där man mår bättre av god kroppsvård. En del tycker om att kombinera badet med underhållning och då kan man inreda med en skärm för film såväl som med telefon. Det kan dock vara smart att hålla smartphone och padda långt från badkaret. Det här har lett till många olyckor som i bästa fall förstörde telefonen och värsta faktiskt ledde till att vattnet blev livsfarligt.

Mindre kar för små badrum

Har man ett litet badrum så kan man skräddarsy platsen att bada på. Det kan se snyggt ut med ett hemmagjort kar som har mosaik, men frågan är hur bekvämt det är. Om man ska ligga ner i vattnet så behöver man en form som ger stöd till nacke och rygg. Man kan också välja ett sittbadkar där man helt enkelt sitter i vattnet vilket heller inte är så dumt.

Färg och material

Det finns badkar av emalj, akryl och gjutmarmor. Materialet får betydelse för känslan då man badar såväl som hållbarhet. Man ska välja med omtanke och kanske testa lite först innan man beställer. Färgen är ofta vit men det finns andra färger att välja från, och numera så är allting möjligt. Om du vill ha ett guldfärgat badkar i badrummet så är det absolut möjligt. Med tassar av guld och matchande kran så får du känslan av att bada i ett palats långt, långt borta.


Visar 1 261
Totalt 1 261

Gulf Badkarsblandare

Gulf
Badkarsblandare

Carlton Badkar 168

Carlton
Badkar

Akvo Badkar Oval 167 Komposit Utan Ventil

Akvo
Badkar

Akvo Badkar Oval 175 Komposit Utan Ventil

Akvo
Badkar

Carlton Badkar 169

Carlton
Badkar

Vene Badkar 173

Vene
Badkar

Swim Badkar Oval 164 Komposit

Swim
Badkar

Ebro Badkarsblandare

Ebro
Badkarsblandare

Care Badkar 169

Care
Badkar

Akvo Badkar Oval 184 Komposit Utan Ventil

Akvo
Badkar

Swim Badkar Oval 170 Komposit

Swim
Badkar

Swim Badkar Rekt 157 Komposit Utan Ventil

Swim
Badkar