Tavlor

Ska man ha en kal vägg eller kanske satsa på ett enormt canvasfotografi som man belyser med spotlights? När det handlar om tavlor så kan man inte säga att det finns rätt eller fel. Här är det viktigaste att man väljer det som man själv tycker är snyggt och intressant. Idag så kan man ju pryda en hel vägg med en tapet som föreställer en stig i en regnskog eller kanske en undervattensmiljö. Det går att förvandla rum till magiska platser genom att inreda med fototapeter och canvastavlor som får en att drömma sig bort.

Tavlor som betyder något

Det finns inte så stor mening med att hänga posters och affischer på väggen som man egentligen inte känner så mycket för. Man måste inte ha något på väggen. Det är bättre att ta sig lite tid till att fundera på vad som skulle kunna påverka rummet på ett visst sätt, än att snabbt köpa in några fina motiv som man tror kommer att ses som klassiska och smakfulla. Det är klart att du vill att dina gäster ska tycka att du har fina tavlor, men det är inte därför som du ska hänga dem på väggen!

Kanske vill du ha mer humor i vardagen och då kan det vara fint med motiv som får dig att le. En enorm get i ram av guld med spotlights, eller kanske en affisch med en känd konstnärs verk. Vi har så olika uppfattningar om vad bilder betyder och signalerar. Med canvastavlor så kan man ju hänga upp ett eget fotografi som blir till ett konstverk som ingen annan har och som alltid påminner om något som betyder lite mer.

God balans på väggen

Man kan ha många vackra motiv som man gärna vill ha på väggarna men det är bra att tänka på det där med balansen. Om det blir för många bilder och intryck på en vägg så missar man varje unik tavla. Här ska man också tänka på de tavelramar som man använder sig av. Balans kan man uppnå genom att använda samma formspråk och liknande färger för ramarna. Man ska också beakta hur man hänger tavlorna och om de skapar symmetri. När en ram slits ut så är det viktigt att byta ut den för att det ska förbli snyggt i rummet. Glas med sprickor och färg som faller av är inte att rekommendera då man vill att tavlorna ska fungera som inspirerande inredning.

Uppdatera och byt ut

Det kan vara bra att ta för vana att byta ut tavlor med jämna mellanrum. Det här är ett kanonbra sätt att förnya och få mer inspiration i vardagen. Bilder som man plockar ner kan man lägga undan för att kanske plocka fram igen vid senare tillfälle. Dessutom så kan man byta mellan rum för att ändra om.

Ett rum som man ofta glömmer bort då det handlar om bildkonst är badrummet. Men man kan faktiskt köpa coola klistermärken med spännande motiv för kakel såväl som för badrumsväggen. Kanske kan det vara fint med ett fönster som vetter mot en exotisk strand på gästtoaletten. Den får husets vackraste utsikt…


Visar 935
Totalt 935

Tavla Horse

Inget märke
Tavlor