Tapeter

Färgen på väggarna i ett hem kan göra mycket för att skapa harmoni och trivsel, eller tvärtom! Numera så är det inte svårt att hitta tapeter som man lätt kan installera och som har ett mönster och färg som man verkligen trivs med. När man väl får hem rullen med tapet så är det bara att sätta igång, och beroende på den modell man väljer så kan man själv snabbt bli klar med tapetseringen eller välja att hyra in ett proffs. Ge valet av tapetmodell gott om tid. När man väl har tapetserat så kan det dröja ett tag innan man uppdaterar så man ska tänka framåt.

Väggar som speglar hemmets stil

Det är inte bara din personliga smak som påverkar vilket mönster och vilken färgskala som kommer att se bra ut i ditt hem. Man måste också beakta de material som finns i hemmet. Är golven av trä, vilka mattor har man, hur ser fönster ut? När man ser på detaljer som dessa så kan man komma fram till om det rör sig om ett hem med klassisk stil, eller om man kanske har en bostad där inredningen känns lite mer modern kanske rentav futuristisk.

Med tapeterna så kan man förstärka känslan och styra åt det håll som man vill röra sig. Ett blommigt mönster kanske känns lite mer historiskt medan en färg med lite glitter påminner mer om disco och modern konst. Om du är osäker på den stil som ditt hem har så kan du diskutera saken med inredningsproffs eller med andra glada hobbyinredare i forum online. Det kan vara ett sätt att komma närmre den perfekta tapeten.

Tapeter för olika rum

Man måste ju inte ha samma stil i alla rum. För barnens rum så kan man välja tapeter som har figurer som de tycker om. Eller så kanske man kör på fantasifulla bilder med moln, stjärnor och annat som passar bra för yngre personer. Det är ju faktiskt inget som hindrar att man inreder det egna sovrummet på samma sätt. Men i mer allmänna rum som kök och vardagsrum så kanske man ska fundera lite på hur gäster kommer att reagera, och om man är redo att ha ovanligare tapet när andra kanske inte riktigt förstår hur man tänkte med denna.

Fototapeter för en fondvägg

Något som kan vara kul och inspirerande är fototapet. Det här är en tapet som består av ett stort fotografi och som ofta används för en fondvägg eller för en enkel vägg. Det kan vara en naturlig bild från en skog någonstans i världen eller något helt annat som höghus och storstadsliv. Det finns många val och fototapeten kan verkligen ge en fantastisk effekt. Den här typen av tapeter väljs ofta då man känner att man vill få lite mer liv och kanske också humor i hemmet. De är inte svåra att själv sätta upp men det är klokt att vara ärlig med sig själv. Om man inte är så bra på den här typen av projekt så finns det god anledning till att be om hjälp så att tapeten sitter på ett snyggt sätt.


Visar 1 272
Totalt 1 272

W+G Tapet South Sea

W+g
Tapeter

W+G Tapet London Fog

W+g
Tapeter