Speglar

En spegel är så mycket mer än ett verktyg för att se hur man ser ut. Med vackra speglar så kan man få mycket finare inredning. Spegeln är unik på så vis att den inte bara är en snygg inredningsdetalj. Den kan också påverka hur ett rum upplevs genom att skapa mer utrymme. Man får ju ett extra rum via spegelns glas, och även om detta utrymme inte finns på riktigt så gör det en hel del för att skapa känslan av att man har en större och rymligare bostad.

Hänga spegel på väggen

När man ska hänga spegelglas på väggen så ska man alltid betänka den ram som finns runt glaset. Här kan man välja mellan många olika former. Det finns enkla fyrkantiga modeller där ramen är minimal, såväl som mer bastanta saker där man har skapat en ram som får spegeln att framstå som ett konstverk. Vad konstverket består av beror på den som ser in i det!

Tänk på att hänga speglar på ett harmoniskt sätt. Det får betydelse vad de omges av. Om man hänger en massa tavlor och så en spegel mitt i allting så kan det se effektfullt ut, men man kan också uppleva det som lite rörigt. Dessutom så är det viktigt att man hänger glaset på ett säkert sätt. Om det faller i golvet så är det inte så kul, så det gäller att använda rätt fästelement och borr då det behövs.

På golvet eller bord

Man måste inte hänga spegeln på väggen. Det finns stora vackra modeller som är till för att stå på golvet lutade mot en vägg. Med ett fotstöd på baksidan så kan man även låta möbeln stå fristående vilket kan se väldigt fint ut i ett sovrum. Stora glas är bra då man vill se sig själv i helfigur och de är också bra då man vill få mer rymd i rummet. Sminkspeglar bör också ha någon form av ben som man kan fälla ut så att de kan stå på ett bord. Det bör vara lätt att sittandes se sitt ansikte och att då och då kunna greppa spegeln med händerna då man behöver se i en viss vinkel.

Speglar med lampor

I badrummet så kan man ha speglar med lampor och det behövs för effektiv kroppsvård. Det vanligaste är att man får ljuset ovanifrån från den övre delen av spegeln. Men faktum är att det kan vara mycket bättre om ljuset kommer från sidorna. När man ska investera i speglar som är lite mer avancerade och som kommer med ljus så är det bra att betänka hur man vill att ljuset ska falla så att man får bästa möjliga användning av spegelglaset.

Renovera och göra egen design

Det kan vara kul att köpa en enklare spegel som man sedan förändrar. Den som är intresserad av stilkonceptet Shabby Chic vet att detta går ut på att ta en färdig möbel och skrapa upp och måla på den för att få den att se antik ut. Det kan man göra även med en vanlig plastspegel. På så vis så kan man få känslan av att ha en antik spegel trots att den tillverkades för några månader sedan.

Pris
99 kr8 495 kr
Underkategorier (2)
Färger (8)

Visar 114
Totalt 114

Beurer Bs069 Sminkspegel

Beurer
Sminkspeglar

Beurer Bs55 Sminkspegel

Beurer
Sminkspeglar

Spegel Stor Valv Falco Nordal

Inget märke
Speglar

Beurer Bs45 Sminkspegel

Beurer
Sminkspeglar