Badrumsmattor

Om man ska ha badrumsmatta eller inte beror en hel del på hur man använder sitt badrum. Det är viktigt att förstå att det här är en typ av inredning som man måste använda på rätt sätt, detta för att den ska förbli fräsch. När det finns barn eller äldre i hushållet så behöver man badrumsmattor för säkerhetens skull. Blir det ofta vått på golvet så kan vem som helst dra nytta av att man inte halkar så lätt då det finns en matta att kliva på.

Mjuka och torra mattor för badrummet

När en badrumsmatta är mjuk och torr att kliva på så är det trevligt. Om den däremot är våt så kan man tycka att den bara är obehaglig. Badrumsmattor som får ligga blöta länge ger grogrund för bakterier och mögel. Om man har golvvärme så kommer man oftast runt detta problem. Dessutom så kan man välja modeller som är gjorda för att torka snabbt så att lite vatten på golvet inte blir något att bekymra sig om.

Vill man ha torra, rena och väldoftande mattor för badrummet så ska man välja modeller som man lätt kan tvätta. In i tvättmaskinen, torkning någon halvtimme, och sedan tillbaka till golvet. Svårare än så behöver det inte vara. Med rätt skötsel så kommer badrumsmattan att förbli fräsch länge och verkligen ge den trivsel som man är ute efter.

Badrumsmattor med anti-halk-funktion

I badrummet så blir det lätt halt. Golvet är gjort av material som klarar vatten och som därmed också gör att man lätt halkar omkring då vatten och tvål landar på det. När man inreder med en badrumsmatta så ska man välja den variant som har en baksida som inte kommer att glida. Det här gör att säkerheten höjs och leder också till att mattan ligger snyggare på golvet. Den kommer inte att vecklas så enkelt och då ser det bättre ut vilket inte är så dumt.

Design och färg som passar in i rummet

Visst kan man vara specifik med den stil och färg som man vill ha på badrumsmattan. Det finns många olika modeller. Man kan matcha med badrumsskåp och annan inredning på ett väldigt smart sätt. Man kan ju rentav ha handdukar och andra detaljer som går i samma stil. Det gör att man nästan får känslan av att befinna sig i ett lyxigt hotellbadrum vilket kan vara fint vanliga vardagar då man behöver lite mer inspiration.

Det är viktigt att satsa på kvalitet och material som är säkra att använda sig av. Man ska inte chansa på mattor som inte är gjorda för våtrum. Då man ser på badrumsmattor så ska det uttryckligen stå att de är till för badrummet och inget annat. Det finns ju plastmattor som klarar av vatten men som inte ger skydd mot halka. Dessa ska man inte använda i badrum där de kan bli livsfarliga både för små och för stora familjemedlemmar och gäster.

Pris
133 kr1 199 kr
Färger (6)

Visar 42
Totalt 42