Mattor

Golvet blir trevligare att gå på då man har en matta på det, men idag så är det inte många som tycker att heltäckningsmattan blir ett bra alternativ. Man vill ha något som minskar på damm, som är lätt att hålla rent, men som ändå känns mysigt. Oavsett om man har trägolv, linoleum eller kanske klinkers så finns det god anledning att inreda med mattor som passar in rent stilmässigt och som ger rätt känsla under fötterna. Mattorna är en viktig del av vardagen och de är så mycket mer än hemtrevlig dekoration.

Mattor i entrén för ett renare hem

Att inte ha dörrmattor är att missa ett verktyg som faktiskt gör stor skillnad vad gäller hemmets hygien. Alla årstider innebär mer eller mindre smuts som man fångar upp med skor. Då man lätt kan borsta av sulorna en eller två gånger innan man kliver över hemmets tröskel så lämnar man det mesta av denna smuts utomhus. Dörrmattorna kan vara enkla eller ha roliga motiv som gör att det känns extra trevligt att komma hem eller på besök.

Med tanke på fötterna

Alla vet att det kan kännas jobbigt att behöva sätta ner fötterna på ett kallt golv. Har man sköna bomullsmattor i sovrummet så är vinterns morgon inte så besvärlig. Även om trägolv är fina att se på så är de inte lika sköna att kliva på när det är kallt som ullmattor och vackra orientaliska mattor är. För barn så är det också härligt att kunna leka på ett golv som känns ombonat och varmt tack vare att det finns något mjukt att sitta på.

Säkra badrum behöver mattor

I badrummet så bör man också inreda med mattor. I badkaret så kan plastmattor som är till för att eliminera halkrisken bli av stor vikt. Detta för alla åldrar. Man står tryggare i duschen då det inte är halt av vatten och tvål. När man väl kliver ur badet så ser klassiska badrumsmattor till att man inte halkar på golv som har blivit blött.

Regelbunden rengöring av mattorna

För att mattorna som man lägger på hemmets olika golv fortsatt ska vara attraktiva och fina att se på så gäller det att man håller rent. Många modeller kan man tvätta direkt i maskin. Mindre trasmattor är ett gott exempel på detta. Om man har ryamattor och andra större och tjockare modeller så kan man behöva hänga upp utomhus och piska då och då. Dessutom så är det bra att ha ett rengöringsmedel hemma då det spills så att man genast kan rädda mattan och inte låta fläcken rota sig.

Har man riktigt fina mattor så får man räkna med professionell mattvätt då och då. Det är det värt för när man tar hand om en matta på rätt sätt så håller den längre. Det finns ju de som har ärvt vardagsrumsmattan från en släkting som själv använde den i flera årtionden. Visst finns det mening med kvalitet, och idag så kan man få kvaliteten till ett mycket vettigt pris.


Visar 1 071
Totalt 1 071