Stolar

Efter en middag med gäster så kanske man blir kvar vid middagsbordet för kaffe och mer prat. När man närmar sig midnatt så inser man att de stolar som finns runt bordet är av mycket hög kvalitet då ingen nämner att det kanske är dags att flytta till soffan. Man kan verkligen sitta bra på stolsdesign som är gjord för att ge ett fint stöd. Med tillbehör som sittdynor så ser man också till att det alltid känns fräscht och inbjudande att slå sig ner för att äta eller bara umgås.

Stolar som man sitter bra på

Vad som gör en bra stol beror en hel del på vad den ska användas till. Det finns ju pallar som kan räknas som en slags stol som är kanonbra att ha men som knappast kan ses som bekväma att sitta länge på. Vilken stolsdesign man väljer bör baseras på hur länge man ska sitta och var sittplatsen kommer att finnas. En skrivbordsstol ger en skön plats för jobb, men den är knappast ett bra val för matbord.

Själva sitsen bör ge gott om utrymme. Om man inte får tillräckligt med plats på stolen så kommer man att bli trött av att sitta på den. Dessutom så är det viktigt att sitsen är jämn och utan coola effekter som bara kommer att kännas irriterande. Stolens balans kommer också att påverka komforten. Har man stolar med ben som har skavts på olika sätt så kan det vara klokt att investera i nya.

Med ett eller flera ben

Man kan välja en stol som har ett enda ben och sedan en bred bas eller modeller med tre eller fyra ben. Det traditionella är förstås fyra stolsben och det är inte svårt att förstå varför. Det här är en bra och pålitlig design. Stolen står bra och väl balanserat. Men även tre ben kan ge ett gott stöd och den här modellen kan vara mycket populär just för att den ser annorlunda ut.

Man kan ha en bestämd åsikt om vad som är en vacker stol och visst finns det känd design som många är väl medvetna om. Men hellre än att gå på det som alla andra säger så bör man välja stoldesign i enlighet med det som passar in i det egna hemmet och det som tilltalar den egna smaken. Stolarna använder man flitigt så det är verkligen viktigt att de är funktionella, mycket viktigare än att de är fina och intressanta att se på!

Så hanterar du gnissel och oljud

Det finns stolsdesign som lätt ger upphov till oljud. Man kan använda sig av möbeltassar för att undvika skrap i golv och så kan man se på behovet av att smörja rörliga stolsdelar. Den som lätt blir irriterad av gnissel och oljud bör försöka finna stolar som är kända för att vara tysta och mjuka. Men om du nu skulle få hem stolarna som skrapar högt och ljudligt mot ditt golv varpå grannarna knackar på så ska du veta att det här är lätt att ordna med skydd för stolsben och faktiskt också med mattor på golvet.

Pris
1 000 kr1 500 kr
Färger (8)

Visar 15
Totalt 15