Skrivbordsstolar

Den som sitter många timmar vid datorn vet att det här kan kännas i kroppen. Om man inte tar pauser och rör på sig med jämna mellanrum så kan det rentav av vara skadligt för kroppen att jobba på detta sätt. Detta oavsett om man har bra skrivbordsstolar som är gjorda för ergonomi. Ingen människa ska sitta ner för länge. Våra kroppar är inte gjorda för det. Men när man väl sätter sig ner för att jobba vid skrivbordet så är det klart att kontorsstolar som ger ett bra stöd är det bästa valet.

Skrivbordsstolar som går att justera

Skrivbordsstolarna som man trivs bäst med är de som man kan justera. Man ska kunna höja och sänka sätet, luta ryggstödet, och eventuellt justera det nackstöd som finns. Om man inte är så kunnig om bra sittpositioner så kan det vara bra att bjuda in en ergonom. Detta för att lära sig mer om hur man bör sitta vid ett skrivbord. Det här gör ofta företag, men även den som jobbar hemifrån bör se till att lära mer om hur man sitter på rätt sätt på skrivbordsstolar som man kan anpassa på olika sätt.

Om man är flera som använder samma kontorsstol så är det en fördel att den kan justeras. Två personer kommer att kräva olika höjd och lutning och då är det bra om det är enkelt att ändra om. Det ska dock sägas att många rekommenderar att man har sin egen skrivbordsstol eftersom man lätt kan glömma bort att ändra tillbaka då man sätter sig ner igen efter att någon annan har använt stolen.

Med eller utan hjul

Ska man ha hjul eller inte, det är en bra fråga. Det är klart att det kan kännas bekvämt att kunna rulla fram och tillbaka från bordet. Man slipper kanske gnissel i golvet då man reser sig upp och flyttar på stolen. Så länge som hjulen inte leder till att man spänner sig för att man måste hålla kontorsstolen stilla så kan de vara att föredra. Annars så kan man gott välja en modell som inte har hjul och som är tillräckligt lätt för att flytta fram och tillbaka med.

Armstöd och skrivbordets höjd

Armstöden är en viktig detalj som man ska se lite närmre på. De bör också gå att justera. Man ska till exempel se till att armstöden på skrivbordsstolar ligger på samma nivå som bordet man jobbar vid. Om man inte har en jämn höjd så kan det leda till att man drar upp axlar eller på annat sätt sitter så att man spänner sig. Det tar inte lång tid att få värk om man sitter på detta vis, men det är inte alltid som man inser att det faktiskt beror på stolens armstöd. När dessa går att skjuta fram och tillbaka och även höja och sänka så blir det lättare att anpassa till skrivbordet och sitta på ett hälsosamt vis.

Pris
378 kr10 299 kr
Färger (2)

Visar 15
Totalt 15