Barstolar

Vid bardisken sitter man lite högre upp. Det innebär att man behöver en stol som har en form som ger stöd både då man klättrar upp och då man sitter. Moderna barstolar kan ha lite olika form och stil men de är nästan alltid gjorda för att ge ett fotstöd så att man sitter med balans lite längre upp. Man kan behöva den här typen av stol till en bardisk som finns i köket eller kanske vid en verklig bar som man har byggt upp i vardagsrummet. När man ser på stolens mekanism så ska man alltid tänka på vilka som finns i hushållet och hur de kommer att behandla stolen.

Barstolar med eller utan ryggstöd

Man kan sitta på en stol som är helt utan ryggstöd och det kan faktiskt vara bekvämt. Man kan lätt snurra runt på den här typen av barstolar som kan ha en rund eller fyrkantig sits. Dessutom så anses designen vara mycket snygg, och den kan ta mindre plats än stolarna som har en större sits med stöd för ryggen.

Det finns också varianter där man får ett visst stöd för ländryggen. Här kan det diskuteras om detta är bekvämt eller inte. Om man inte har testat att sitta på den här typen av barstol så bör man göra det innan man beställer. Den kan se hur snygg ut som helst men det är inte alla som tycker att det känns skönt med ett ryggstöd som inte når hela vägen upp mot mitten av ryggen.

Höj- och sänkbar stol

När det gäller barstolarna som kan höjas och sänkas så är det väldigt populära. Här är det verkligen läge att beakta hur de kommer att användas. Om man har barn i hemmet som tycker att det är kul att dra i allt som har en spak så kan det leda till att man sliter för snabbt och hårt på stolarna. Samtidigt så kan den här modellen faktiskt vara mycket praktiskt just då man har barn som behöver komma lite högre upp vid matbordet och som är tillräckligt stora för att sitta på barstolen utan något bälte.

Material som är snygga och bekväma

Materialet som stolen är gjord av får också betydelse. Vill man att barstolar ska förbli snygga och attraktiva så ska de vara enkla att rengöra. Det är kanske inte så praktiskt med en sits av stoppat tyg. En blank yta av trä, plast eller metall kan vara att föredra. Man ska också betänka hur barstolens stomme kan hållas snygg och fräsch. Oavsett vilket material som stolen är byggd med så är det viktigt att formerna är mjuka och följsamma så att man alltid sitter bra och så att man inte riskerar att göra sig illa på kanter då man kliver av.

När en barstol ska användas i en faktisk bar där man dricker alkoholhaltiga drycker så bör den förstås också vara mycket stadig. Det gäller att man sitter lika säkert på den efter några drinkar som efter ett glas vatten.

Pris
859 kr11 025 kr
Färger (8)

Visar 94
Totalt 94

Nordal Zala Barstol

Nordal
Barstolar

Nordal Zala Barstol

Nordal
Barstolar

Hübsch Barstol Ek Natur

Hübsch
Barstolar

Ekeby Form Ewald Barstol Hög

Ekeby form
Barstolar

Ekeby Form Ewald Barstol Hög

Ekeby form
Barstolar

Ekeby Form Ewald Barstol Hög

Ekeby form
Barstolar

Hübsch Oblique Barstol

Hübsch
Barstolar

Nordal Barstol Trä 72 Cm

Nordal
Barstolar

Nordal Nen Barstol Rotting

Nordal
Barstolar